Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Nasıl bir Ellek istiyorum?

18 June 2014 20:22 Kategori Yazarlar


Mehmet Ellek
mehmet-1805@hotmail.com

Değerli okuyucularım, öncelikle tatlı dilli, güler yüzlü, ölüsüne, dirisine, garibine, sakatına sahip çıkan, birbirini seven sayan, saygılı insanlar olmalıyız. Riyadan, kibirden, samimiyetsizlikten, gıybetten, yalandan, haramdan uzak duran nesiller olmalıyız. Temiz, ağırbaşlı, üstü başı düzgün vakarlı insanlar olmalıyız. Dinine, devletine, milletine, vatanına sahip çıkanlardan olmalıyız. Bizim insanlarımız çok zeki, akıllı, bilgili, görgülü ama önünü açan kimse olmadığından pasifleşmiş, büzüşmüş, kitleler haline gelmiş. Bir olmamız, beraber olmamız, diri olmamız, güçlü olmamalıyız. Onun için birbirimize sarılmalıyız. Birbirimizi ötekileştirmemeliyiz. ‘’Bu kim, kimin nesi, ne iş yapar, kimin oğlu, ben bunun ciğerini bilirim, ben bunu iyi tanırım’’ gibi klişe lafları bırakıp birbirimize saygı duyarak gücümüzü birleştirelim.

Başta belediyemiz, derneğimiz olmak üzere bütün kasabamızın ileri gelenleriyle beraber güçlenelim. Hep beraber olarak çalışalım. İşsizlik kasabamızın kaderi değil. Kötü yaşamak hiç değil. Kasabamızın parkı olmalı, hastanesi olmalı, yolları ve banketleri muntazam yapılmalı, okul, aşevi, misafirhanesi, temiz bol suyu, fabrikası olmalı, üniversitesi olmalı. Mühendisi, işçisi, doktoru, hemşiresi, öğretmeni, subayı olmalı. Düzgün, temiz bir altyapısı, doğalgazı, bankası olmalı. Bütün insanlarının yüzü gülmeli. Yetimi, dulu, fakiri kalmamalı. Okuyanların babaları çocuklarına para veremeyecek durumda olmamalı. Tüm üniversitede okuyan gençlerimize burs bulunmalı ve verilmeli.

Gerekirse bunun için taş taşıyıp hamallık yapılmalı. İnsanlarımız yönetilen değil yöneticiler olmalı. İşte çalışan değil, işçi çalıştıran olmalı. Güzel fabrikaları, işyerleri olmalı. Kasabamız şen olmalı, güzel olmalı. Bunu yapacak güç bizde var. Bunu yapacak iş bizde var. Bunu yapacak kendini yetiştirmiş insanımız var. Gazetecimiz, mühendisimiz, avukatımız var. Bize güvenin, bize destek olun.

Saygılarımla…


Son Guncelleme: 18 Haziran 2014 20:22
  • Ziyaret: 4710
  • (Suanki Oy 2.7/5 Yildiz) Toplam Oy: 6
  • 1 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Şehidim
Ellekhaber TV Test Yayınına Başladı
İşsizlik
Öğrencilerimize‏
Gündem
Hayallerim‏
Derneğimiz
Gurbet