Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Öğrencilerimize‏

05 March 2015 23:29 Kategori Yazarlar


Mehmet Ellek
mehmet-1805@hotmail.com
Sevgili okuyucularım, bugün her zamankinden farklı olarak ayrı bir konuya değineceğim. Öğrencilerimizin sorunlarını dile getireceğim. Bizim kasabamızın çocuklarının kafası çalışıyor, zekası yüksek ama onlara verilen bir destek yok. Hepsi devlet desteği, şirket desteği, dernek desteği ve vatandaş desteği almadan eğitimlerini sürdürmeye çalışıyorlar.

Sayın belediye başkanımız Recep Soy beyefendiye de bu noktada çok iş düşüyor. Bu işlere bir öğretim görevlisi olarak eğileceğini tahmin ediyorum. Tabi benim acizane önerim şudur: Belediyemiz sınırları içerisinde ne kadar öğrenci üniversitede okuyorsa bunu tespit etmek, bu ailelerin gelir düzeyini belirlemek ve kasabamızda aylıklı çalışan kişilerden bu ailelere gönüllü bağış toplamaktır.

 Daha sonra öğrencilerimizin cep telefonları ve hesap numaraları alınıp görevli arkadaşlara bildirilerek biriken para az da olsa eşit miktarda öğrencilere dağıtılmalıdır. Gerekirse bu işi bir dernek te yapabilir. Elsiyad bunun için güzel bir örnektir. Öğrenim gören gençlerimizin ayakkabısı, elbisesi veya ceplerinde harçlık olup olmadığını tabi ki belediye başkanımız bilmeyebilir. Ama bunun için dürüst ve güvenilir iki üç kişi görevlendirilebilir. Biz çocuklarımıza sahip çıkalım ki çocuklarımız da kasabamıza sahip çıksın.

Sizlerden istirham ediyorum. Ne kadar lisede, üniversitede okuyan çocuğumuz varsa bunları tespit edelim ve onlara destek olalım. Bizim insanlarımız güzel ve temiz insanlardır. Hepsini ayırmadan, rencide etmeden, küçük görmeden sevelim. Bir kişi yüz lira veremeyebilir ama on bin kişi bir lira verebilir. Böyle düşünerek hareket edelim. Gençlerimize, okuyanlarımıza sahip çıkalım. Yazmak bizden takdir okuyucularımızdan,
Saygılarımla...

Son Guncelleme: 05 Mart 2015 23:29
  • Ziyaret: 4386
  • (Suanki Oy 3.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 5
  • 0 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Şehidim
Ellekhaber TV Test Yayınına Başladı
İşsizlik
Gündem
Hayallerim‏
Derneğimiz
Gurbet
Nasıl bir Ellek istiyorum?