Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Bu Halk Değişmiş Gardaş….

23 October 2012 18:37 Kategori Yazarlar


Hacı Murat Ellek
hacimuratellek@hotmail.com

Ne yaparsanız yapın AK Parti yine iktidarda, neden derseniz. Kısa bir araştırma yaptığımda gördüğüm hakikat beni şaşırtmadı desem yanlış olur. Önceleri insanlar kızdığı zaman dediği dedikti, ama şimdi görüyorum ki, halk arasında ne kadar kızsalar da gerçeklerden yana olduklarını gördüm.

Bizler AK Partiye, ne kadar kızsak da, buradan milletvekili adayı vermediklerinden dolayı, ama yine de oyumuzu vereceğiz diyorlar. Halkın artık küçük hesapların peşinde olmadıkları, memleketin geleceğini düşündükleri… Artık günü birlik hesapları bıraktıklarını görmekteyiz. Tabi tüm bunlar sevindirici şeyler bizler için… Sadece oy avcılarının işine yarayacak, bir seçim çalışmaları, bu milleti elbette bir yerlere götürmeyecektir.

Hakikaten, iki dönemdir, Allah var bu hükümet bir şeyler yapmanın peşinde olduklarını nasıl biz bir yazar olarak görüyorsak, halkın da, çok daha güzel şeyler gördüğünü, yaptığımız araştırmalardan gördük. Peki, Ak partinin kazanacağını nereden biliyorsunuz diye sorduğumuz bazı vatandaşlarımız da, aynen bizlere şunu söyledi; "Geçen "evet” ve "hayır” seçimlerinde, CHP ile MHP yan yana geldiler ama "evet” başarı kazandı bu bölgede.

Gerçekten de dedikleri doğruydu. Yapılan seçimlerde, Düziçin de sadece bir "oy” ile "hayır” kazandı. Halbuki, MHP’nin belediyesi olduğu halde "evet” düziçi’ni bayağı zorladı. Aslında, "evet” kazandı desek yerinde olur. Bahçe de ise, hem MHP’nin belediyesinin olduğu bir yerde, iki partinin ittifakının olmasına rağmen yüzde yetmiş ila seksen arasında yine "evet” almıştı. Büyük fark atmıştı.

Hakeza, Toprakkale, Hasanbeyli, Atalan, Ellek ve Yarbaşı ise AK Parti belediyeleri olması ile genel bir kafa yorduğumuz da, diyelim bu "evet” oyları farklıydı. Bazılarının düşündüğü gibi, ama ne kadar farklı olursa olsun, haydi bir kısmının düştüğünü kabul etsek bile ki, artabilirde yani tam tersi de olabilir. Yinede AK Partinin tek başına aldığı "oy” potansiyeli fazla geliyor. Yani anlaşılıyor ki, AK Parti iki milletvekilini bir defa garantiliyor demektir. Üçüncüsün de çıkartabilir. Bu da yüzde altmışın üzerinde demektir. Biraz gerçekçi olmalıyız.

Geçen yazımda tam tersi bir yazı yazdıktan sonra bu kanıya nereden vardınız diye bana okuyucularım sorabilir. Zaten beni de şaşırtan bu yönü oldu. İnsanlar ne kadar kızsalar da, "oy”um AK Partiye demeleri beni bu kanıya itti. Ne kadar kızsalar da, "oy”larını verecek olmaları halkın o kadar kararlı olduğunu göstermektedir. Tabi bu da ümitlendiriyor.

Sadece bizim Osmaniye ya da Düziçi bölgesinde insanlar böyle düşünmüyor. Geçenlerde yine bir televizyon kanalında, mikrofon tutulan birisi diyor ki; " Ben CHP’liyim geçen sefer iktidar partisine "oy” vermedim ama, bu sefer vereceğim demesi, toplum üzerinde bu genel kanının olduğunu görmekteyiz.

Ayrıca, bu söylediklerime çevrenizden bazı marjinal guruplar inanmayabilir, onlarınki sadece partizanlık ve belli bir yerlere mensup olmalarından dolayı, ya da körü körüne liderlerine bağlanmalarından dolayı olabilir. Ama bunlar gerçekleri değiştiremez. Ve sizleri de yanıltmasın. Anlaşılıyor ki, artık Türkiye de yönetime talip olanlar, yeni projeler üretmek zorundalar. Yoksa bağırmakla ya da kuru gürültüyle bu millete hizmet edilmez ve karın doymaz…

Son Guncelleme: 23 Ekim 2012 18:37
  • Ziyaret: 5866
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Ellek'li Vatandaşlar Gelen Vekillere Ne Sormalı?
Bana Ellek'li Adam olmaz diyorlar!
Ellek Gelişti mi? Gelişiyor mu? Gelişecek mi?
Seçimler yaklaşıyor, hesap sorma zamanı…
"Yorum" Yazmada, Seviyesizlik ve Cahillik!
Milletvekili Adaylarına Dikkat!!!
Giden Geri Gelmiyor, Acep Nedendir…
Ellek'den Turgut Soy ve Çelebi….
Ellek'de Ne Oluyor?
Ellek'li Gençler Korkak mı, yoksa Sindirilmiş mi?
Ellek Uyuyor mu, Uyutuluyor mu?
Ellek ne zaman İlçe olacak?
Ellek Cami ve Duyarsızlık!
Adaylar Meydanlara İnmeye Başladılar…
Ellek'de Ne Oluyor?