Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellek'li Vatandaşlar Gelen Vekillere Ne Sormalı?

21 February 2015 23:04 Kategori Yazarlar


Hacı Murat Ellek
hacimuratellek@hotmail.com


Çoktandır yazımızı yazamıyorduk. Malumunuz kendi bölgemizde 4 haber sitesi (www.osmaniyetimes.com / www.duzicitimes.com /www.ellekhaber.com / www.haberbahce.com) ile uğraşmak epey zor. Bir haberi yetiştirmek kadar, onu araştırmak ve hazırlamak da epey bir zaman alıyor. Gündemin yoğun olduğu bu günlerde, yaptığımız araştırmalar sonucu yaklaşık 30 yıldır, bölge vatandaşları gelen vekillere hep aynı soruyu soruyor. Kazanan Belediyeler ise hep "yol" ile ilgileniyor, çoğunluk böyle. İşsizlikle ilgilenenler çok az mesela. Bazı belediyeler işçi alıyorum dese de aslında, belediye değil, hükümet alıyor fakat bölgede yaşayanlar belediyenin aldığını zannediyor...


Köşe yazamayınca bende kendi facebook sayfadan notlar düşüyordum. Bazı çarpık olayları görüyordum. Zamanın kıtlığından dolayı yazamıyordum. Ama bundan sonra daha sık karşınızda olacağım. Hem size bölgeden perde arkası bilgileri aktaracağız.


Başlıktan da anlaşıldığı gibi, bölgede yaşayan insanımız soru sormasını bilmiyor. Bilenlerde hep dışarılara gitmişler, memleketi terk etmişler. Geçim derdi zor tabi... Bazıları bana ne diyerek kendine bir kılıf bulmuş. Ben yapılması gereken ya da yapmamız gerekenleri sıralayacağım. Bu benim fikrim, ayrıca buna eklemek isteyen arkadaşlar bize yazabilirler.


Ellek kasabasında yaşayan herkes, vekilleri sorması gereken belli başlıca şunlardır.


1-Karacaöğren-Ellek arası sınırında kalan yol Yarbaşı Belediyesine aittir. Bu yol da Yarbaşı tarafından neden yapılmıyor?

2-Ellek Kasabası ne zaman ilçe olacak? Gelen vekil kazandığı zaman Ellek adına bu konuda ne yapacak? Medya ya konuşarak tescillendirmeli.

3-Şekerdere-Osmaniye arasındaki yol daha da genişletilmesi adına vekiller ne yapacak?

4-Sürünceme de kalan Ellek Organize sanayinin encamı ne oldu. Ellek Organize sanayi için ne yapacaklar?

5-Bölgemizde yaşayan gençler için, işsizliği çözecek nasıl bir projeleri var?

6-Bölgemize neden söz verildiği halde 2 yıllık fakülte dahi açılmadı?


Ellek Kasabasında yaşayan insanların yapması gerekenler;


1- Ellek kendi Milletvekilini çok acil hazırlamalı ve organize olmalı, kamuoyuna arz etmelidir. Burada hangi parti güçlü ise o hazırlaya bilir. Milletvekili seçiminde kazanacak kişiye oy verilmeli, benim partimden değil diye, Ellek Kasabasının kaybetmesine göz yummamalı... Bilinçli bir Ellekli böyle olmalı..


2-Çok acil bir STK olarak organize olmalı, ya da bir dernek kurarak sosyal alanda daha aktif olmalı... Ellek de bazı dernekler kuruldu ama çok yetersiz, bitmiş halde, bu dernekler fesh edilerek, aktif ve tüm Ellek kasabasını kucaklayan, her fikirdeki insanı bir araya getiren bir dernek ya da STK kurulmalı.. Burada ne cemaat, ne parti, ne de başka bir düşüncemiz öne çıkmadan, tamamen Ellek adına ya da hayır adına ya da"HAK" adına hareket ederek herkese hitap etmeli... Bir standarda bağlanmalı...Yoksa Ezbere gidiliyor.


Bunları neden söylüyorum, çünkü ortada "Ellek Kasabasını Savunan hiç kimse YOK!"... Kimi makamını, kimi partisini, kimi de cemaati uğruna çalıştığı için, bazıları da tırsmış sesini çıkartamıyor. Bazıları bana değmeyen yılan bin yaşasın diyor. Kimisi etliye sütlüye dokunmadan, her iki tarafı idare ediyor... Hayat böyle devam ediyor, Ta ki...Ölüm Gelene kadar...


Şimdi tüm bu yazılanlara hangi Ellek'li karşı çıkacak, hangi Ellek'li bunu istemeyecek, sanırım kendisine faydalı olan bu yazılanları her Ellekli sonuna kadar arka çıkacak ve savunacak...


Son Guncelleme: 21 Subat 2015 23:04
  • Ziyaret: 9038
  • (Suanki Oy 3.3/5 Yildiz) Toplam Oy: 6
  • 0 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Bana Ellek'li Adam olmaz diyorlar!
Ellek Gelişti mi? Gelişiyor mu? Gelişecek mi?
Seçimler yaklaşıyor, hesap sorma zamanı…
"Yorum" Yazmada, Seviyesizlik ve Cahillik!
Milletvekili Adaylarına Dikkat!!!
Giden Geri Gelmiyor, Acep Nedendir…
Ellek'den Turgut Soy ve Çelebi….
Ellek'de Ne Oluyor?
Ellek'li Gençler Korkak mı, yoksa Sindirilmiş mi?
Ellek Uyuyor mu, Uyutuluyor mu?
Ellek ne zaman İlçe olacak?
Ellek Cami ve Duyarsızlık!
Bu Halk Değişmiş Gardaş….
Adaylar Meydanlara İnmeye Başladılar…
Ellek'de Ne Oluyor?