Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Milletvekili Adaylarına Dikkat!!!

23 October 2012 18:43 Kategori Yazarlar


Hacı Murat Ellek
hacimuratellek@hotmail.com

Seçimin yaklaştığı şu günlerde, aday olmak isteyen kişilere lütfen dikkat ediniz. Geçmişlerinde nasıl yaşamışlar ve bu kasaba ve ilçeye ne gibi hizmetler yapmışlar, bunları somut olarak gözden geçirmek zorundayız. Hayatında bir çivi dahi çakmamış olanlar, koltuğu cazip gördüğünden dolayı, oraya oturmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Tek hedef… Koltuğa oturmak. Oturana kadar "Haram helal ver Allah’ım, asi kulun yer Allah’ım” misali gibi, gelsin de nerden gelirse gelsin..

Mantık bu olunca, elbette sağlıklı bir hizmet ortaya çıkmamaktadır. Başbakan’ımızın bu konularda en güzel hizmetlerinden ki, benim sevdiğim ve taktir ettiğim bir hizmet. Belediyelerde seçim yaklaştığı zaman, belediyeleri hesaba çekiyor…; "Sen bu zamana kadar ne yaptın? Bu insanlara ya da sorumlusu olduğun bu kasaba veya ilçeye ne gibi hizmetler yaptın” diyerek oradaki yöneticilerini hesaba çekmesi çok güzel. Tabi kendi partisinin belediye başkanları için geçerli. Keşke diğerleri de öyle olsa. Bu yüzden Belediyeler de, kendilerine çeki düzen vermek zorunda kalıyor, şayet tekrardan belediye başkanı olmak istiyorlarsa. Bu çok güzel bir oto-kontrol sistemidir.

Bir memleketin kalkınması nasıl olur? Çoğumuz bunları genel itibari ile bilmeyiz. Bir beldeye, yol yapmakla ya da taş döşemekle o belde halkı kalkınmıyor, bunu bilmeliyiz. Bir beldeye okul dahi yaptırılsa o belde kalkınmaz. Bu zamana kadar hep bu yanılgı içerisinde olduğumuzdan dolayı, gelen her yönetim bir nevi bu insanların kanlarını emmiştir.

Bir memleketin kalkınması demek, oraya iş imkanları açmak demektir. Şayet "sen” iş imkanı açarsan, ve oradaki insanlar da karınlarını doyurursa, cepleri para görürse, ne yapar bu insanlar? Belediye yaptırmasa da kendi ceplerinden verir, o "yolu” ya da "okulu” yaptırırlar. Nitekim daha dün Osmaniye de "Tosya çelik” okul yaptırmaya başlamadı mı? Yatırım demek, hizmet demek. Aynen bunun gibi… O bölgeye iş yatırımı yapıldıkça , o bölge büyür… Sağı solu kazımakla ya da taş döşemekle kazanan belde halkı değil. Belediyeleriniz, iş imkanı olarak nasıl bir yatırım yaptı bu zamana kadar, kontrol edebilir misiniz, bir ya da iki yatırım ismi söyleyebilir misiniz?

Birde şu şekilde bakalım meseleye; "Yol ya da bulvar yaparsa bir belediyenin kazancı nedir?” Ya da zararı nedir. Şayet varsa..Yaz boz tahtasına dönen yoların ve bulvarların durumu içler acısı… Eskiler bunları hep biliyor. Yani yol ya da bulvar yapıldığı zaman belediyelerin ne kazandığını biliyorlar…Eskiler bu kadar bildiğine göre…. Gençleri bilmiyor zannedenler yanılıyor. Eskiler hiç ses çıkarmıyorlar. Ama yeni yetişen gençler seslerini duyurmaya başladılar bile…

"Siz nasılsanız o şekilde yönetilirsiniz”… Şayet siz, sessiz kalırsanız, sizleri iki renkli ve cafcaflı işlerle çabuk kandırırlar… Bulunduğunuz beldenin ışıkların dan, yoluna oradan meydanlarına ve belediye binasına kadar süslü mü süslü bir yapıya boyandırırlar ve sizleri kaşla göz arasında iş yaptım mantığı ile, nakavt ederler.

Bana sorarsanız, neden seçilecek vekiller mal varlıklarını açıklamıyorlar. Sorun kendilerine bunları. Kendi ve yakınları üzerindekileri ya da kılıfına uyduranları iyi tespit etmek lazım. Küçük bölgelerde bu daha kolaydır diye düşünüyorum. Diğer bir konu vekil ya da başkanlara akıl verenler de önemli… Bu üçlü, etrafındakilerle anlaşmaya gidebilirler… Köşemiz burada bitiyor. Fakat seçimler boyunca yer yer bu konuya değineceğiz… Kalın salıcakla…

Son Guncelleme: 23 Ekim 2012 18:43
  • Ziyaret: 6111
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Ellek'li Vatandaşlar Gelen Vekillere Ne Sormalı?
Bana Ellek'li Adam olmaz diyorlar!
Ellek Gelişti mi? Gelişiyor mu? Gelişecek mi?
Seçimler yaklaşıyor, hesap sorma zamanı…
"Yorum" Yazmada, Seviyesizlik ve Cahillik!
Giden Geri Gelmiyor, Acep Nedendir…
Ellek'den Turgut Soy ve Çelebi….
Ellek'de Ne Oluyor?
Ellek'li Gençler Korkak mı, yoksa Sindirilmiş mi?
Ellek Uyuyor mu, Uyutuluyor mu?
Ellek ne zaman İlçe olacak?
Ellek Cami ve Duyarsızlık!
Bu Halk Değişmiş Gardaş….
Adaylar Meydanlara İnmeye Başladılar…
Ellek'de Ne Oluyor?