Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Seçimler yaklaşıyor, hesap sorma zamanı…

24 October 2012 11:59 Kategori Yazarlar


Hacı Murat Ellek
hacimuratellek@hotmail.com

Zaman ne çabuk geçti gördüğünüz gibi… AKP ve MHP’nin ortaklaşa aldıkları karar neticesinde, yerel seçimler erkene alındı. Seçimler erkene alınır alınmaz, tüm belediyeler kendilerini yeniden kontrol etmeye başladı. Genel itibari ile dışarıdaki belediyeler bizleri fazla ilgilendirmiyor.. En yakınımızdaki belediye Düziçi belediyesi, diğeri de Akçakoyun’lu belediyesi…

Bana sorarsanız, bu sezonda en başarılı belediye başkanı, Akçakoyun’lu belediye başkanı, ufku açık, ilerlemeye namzet bir belediye başkanı. Bu sadece benim dışarıdan takip ederek vardığım bir kanı, yoksa ben belediye başkanını dahi tanımam…Yalnız kârlı çıkan bir başkan ve belediye bana göre…

Düziçi belediyesi, yılların vermiş olduğu belediyecilik anlayışı ile hareket ettiğinden ortada yeni bir durum yok… Sadece görsele ağırlık vermiştir, görüntü vermiştir. Bize göre el’le tutulur bir hizmet yok…

Her zaman, savunduğum bir gerçek vardır. Bir belde’ye ya da memlekete, yol yapmakla ya da okul yapmakla o memleket ya da belde gelişmez. İş imkanı sağlanmalıdır. İstihdam yerleri hazırlanmalıdır. Halkın cebine para girdisi sağlanmalıdır.

Ellek belediyesine gelince, aynen Düziçi belediyesi gibi o da sadece görüntü hazırlamıştır. Sağa sola parke taşı döşemekten öteye gidememiştir. İş imkanı ve istihdam sağlayamamıştır. İş-kur vasıtasıyla bazı çalışanlar varsa şayet Düziçi ve Ellek belediyelerinde, bunları belediyeler değil devlet yapmaktadır. Aynen Karaca ören-Ellek arası yolun belediye değil devletin yaptığı gibi…

Bu seçimde bazı adaylar hazırlanmaya başladı, bize onların isimleri gelmeye başladı ama onu ileriki yazılarımda sizlerle paylaşacağım… Şimdi bu seçimde, Ellek’li vatandaşlar bana göre, belediyeden şunları sormalı ve cevabını almalı, ya da yeni gelen adaylardan acilen istemeli söz almalı ve takip etmelidir..

1- Ellek neden ilçe olmadı. Daha önceki belediyelerin istemediğini söyleyen, şu andaki başkan, bu bilgilere nasıl ulaştı…Bizim aldığımız bilgiye göre, Ali Soy zamanında, bizzat Ellek belediyesinin, ilçe olması için çalışma yaptığı ve proje hazırladığı ve birileri tarafından engellendiği iddia edilmektedir..( Bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgiyi ileriki yazılarımızda ayrıntılı olarak yazacağız..). Bu seçimde, kim Ellek kasabasını ilçe yapacaksa oylarda ona verilmelidir… Geleceğimiz için bu çok önemlidir.. Kasabanın ilçe olması özellikle istenmelidir.

2- Bu kadar yayın yapmamıza rağmen ve tüm Ellek halkının da istemesine rağmen, haftanın en az iki günü de olsa, Osmaniye’ye bir dolmuş ya da bir aracın, neden seferler düzenlemediği… Acilen Ellek – Osmaniye arası, hiç olmazsa haftada iki gün dahi olsa Osmaniye’ye araç tahsis edilmesini belediyeden istenmelidir.

3- Belediye yolcu otobüsü, Ellek – Düziçi seferlerine başlamalıdır. Sivil dolmuşlarla rekabet oluşturulmalıdır. Tek el’e verilmemelidir.

4- Bu dönemde, belediye kaç kişiye, iş imkanı sağladı… Gençler için nasıl bir çalışma içinde oldu. Ne yaptı?

5- Ana yolların parke yapılmasından ziyade ki, daha önce yapılan yollarda tekrardan bozulmaya başladı, ara yollar neden yapılmadı?

6- Ellek halkının fazla gelen su faturalarını ki, bütün ellek’li vatandaşlar bundan şikayetçi, belediye bundan sonra, bu durumu, nasıl çözmeyi düşünüyor?

 

—Yazacak daha önemli şeyler var, ama onu da ileriki yazılarım da sıralayacağım. Bana göre bölgede, belediyelerden fazla, ya da bir belediyenin yapması gereken şey ne ise, onu, en iyi şekilde yapan, Osmaniye valisi Celalettin Cerrah, daha başarılı ve o yapmaktadır. Bölgeye gelen milletvekillerin dahi, ya akedemisyen’likten ya da konuşmadan ileri gitmemektedir. Halk icraat istemektedir. Yani sonuç..

Son Guncelleme: 24 Ekim 2012 11:59
  • Ziyaret: 8257
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Ellek'li Vatandaşlar Gelen Vekillere Ne Sormalı?
Bana Ellek'li Adam olmaz diyorlar!
Ellek Gelişti mi? Gelişiyor mu? Gelişecek mi?
"Yorum" Yazmada, Seviyesizlik ve Cahillik!
Milletvekili Adaylarına Dikkat!!!
Giden Geri Gelmiyor, Acep Nedendir…
Ellek'den Turgut Soy ve Çelebi….
Ellek'de Ne Oluyor?
Ellek'li Gençler Korkak mı, yoksa Sindirilmiş mi?
Ellek Uyuyor mu, Uyutuluyor mu?
Ellek ne zaman İlçe olacak?
Ellek Cami ve Duyarsızlık!
Bu Halk Değişmiş Gardaş….
Adaylar Meydanlara İnmeye Başladılar…
Ellek'de Ne Oluyor?

Henuz yorum yok...

Yorum Yaz