Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Giden Geri Gelmiyor, Acep Nedendir…

23 October 2012 18:42 Kategori Yazarlar


Hacı Murat Ellek
hacimuratellek@hotmail.com

Hacı Murat ELLEK

Anlatacak o kadar çok şeyler var ki nereden bahsedeceğimi bende şaşırıyorum. Ümmetim yetmiş üç fırkaya bölünecek diyor, peygamber efendimiz(s.a.v). Yetmiş ikisi cehenneme, bir tanesi cennete gidecek diye bir hadis okumuştum yıllar öncesinde. Ahir zaman da Kur’an’ı okuyacaklar ama gırtlaktan aşağı inmeyecek…. İslam’ın adı, Kur’an’ nın resmi kalacak duvarlarda. Ne açıp okuyacaklar ne de asılı durduğu duvardan aşağı inecek. Merhum Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi; "İnmemiştir hele Kur’an, bunu hakkıyla bilin… Ne mezarda okunmak için, ne de fal bakmak için…”

İnsanların üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi sanki… Anne ve babası camiden çıkmıyor. Fakat oğlu kumar masasından ayrılmıyor.Tezat’a bakın şimdi…. Anne baba Kur’an okuyor fakat evlat, kur’an’ın yüzüne bakmıyor. Baba cemaat diyor evlat partim diyor… Aile televizyonun önünde boş boş oturarak zaman geçiriyor, açıp bir kitap dahi okumuyor… En azında "Ömer Nasuhi Bilmen” hoca efendinin ilmihalini okusa ya da Riyazüs salihin hadis kitabından her gün evinde çocuklarına okusa çocuklar bilgi sahibi olarak din ve diyanetini öğrenmiş olur. Ama nerde, bilmediği gibi, bilmediğini de bilmiyor. Okusa, sadece Fatiha da yedi tane yanlışı çıkar. Tutturmuşlar bir memur olacağım diye, yemiyor içmiyor, varsa yoksa tek amacı memur olmak. Çalışmaktan aciz, tembelliğe alışmış oturduğu yerden para kazanma derdinde. Anne baba gaflet uykusunda uyurken, evlat Antalya da hatun peşinde gezerek, anne ve babasının amel defterini gittikçe kabarık hale getirmekte günahlarla…

Hadi söyle bana? ..Haksız mıyım? …Sadece mideyi düşünen bir nesil var karşımızda. Çocuklarını Antalya da cehenneme gönderen anne baba, mezarda nasıl yatacağını bence düşünmeye başlasın. Ateşe attığı evlatlarının hesabı ağır olacak. Dini bilgisi olmayanlar, hayatında ayet ve hadis olmayanlar yine benim kafadan söylediği mi sanmaktadır. Ama yanılıyorlar. Kur’an da ayet var, Allah’tan habersiz bir hayatta sadece zor bir geçim, dar bir maişet kazanma var diyor Allah c.c.

Ellek’de gayet masum olan gençler, Antalya ya vardığında, görmemenin de verdiğ, manevi boşlukla birleşerek, eğlenceli gibi gözükse de, kısa süre sonra hayatı zehir zemberek hale sokan o maneviyatsızlık… O gencin hem dünyada zor bir hayatın içerisine atarken, ahret hayatını da bitirmektedir. Genç kızlar açılarak Allah’ın emrine karşı gelirken, namaz kılmayan anlı kirli evlatların sayısı artmaktadır. Bir mevlit, iki tespihle hesaptan kurtulacağımızı sanıyorsanız aldanıyorsunuz. "Cennet ucuz değil, cehennemde lüzumsuz” değil. Kasabada manevi olarak, sağlam olan gençlik, dışarı çıkınca kayboluyor. Normalde, giden gelmiyor. Gelen sadece iskelet…

Diğer taraftan, camiden çıkmayanların çocukları… Kumar oynamaya başladı. İçki içmeye başladı. Arkadaş toplulukları ile bir araya gelerek, havada uçuşan bira şişelerin hesabını kim verecek? Anne baba dünya da saygı görmeyerek, zaten dünyada da, Allah gösteriyor onların hepsine. Herkes ektiğini biçecek arkadaş.

Sorumluluklarımız sadece namaz kılmakla bitmiyor. İslam’ı yaşayarak anlatmayanların işi hem dünya da hem de ahrette işi bitiktir. Kimse kendini kandırmasın. Yarışacaksanız bunun için yarışın diyor Allah c.c bizlere. Ahireti düşünerek yaşamayanlar, hayatında Allah olmayanlar, hayatında Kur’an olmayanlar, hayatında ayet olmayanlar, hayatında İslam olmayanlar, hayatında Hz. Muhammed a.s olmayanlar….Ne için yaşadığını, dünya ya neden geldiğini tekrardan gözden geçirmelidir. Yoksa mezarda gözden geçirmesi imkansız olacak.

Şunu unutmayınız ki; Banane diyen insan ölü insandır. Allah bilmeyene değil, bilip’de anlatmayandan soracaktır. Peygamberimiz(s.a.s); "Sizin en hayırlınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir.” demektedir. O halde gerisi ıvır zıvır şeylerdir. Hayatınızı Peygamberimizin yaşantısına göre ayarlamıyorsanız, amentü içerisinde ki, peygambere iman’ın neresinde siniz……?

Son Guncelleme: 23 Ekim 2012 18:42
  • Ziyaret: 8635
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Ellek'li Vatandaşlar Gelen Vekillere Ne Sormalı?
Bana Ellek'li Adam olmaz diyorlar!
Ellek Gelişti mi? Gelişiyor mu? Gelişecek mi?
Seçimler yaklaşıyor, hesap sorma zamanı…
"Yorum" Yazmada, Seviyesizlik ve Cahillik!
Milletvekili Adaylarına Dikkat!!!
Ellek'den Turgut Soy ve Çelebi….
Ellek'de Ne Oluyor?
Ellek'li Gençler Korkak mı, yoksa Sindirilmiş mi?
Ellek Uyuyor mu, Uyutuluyor mu?
Ellek ne zaman İlçe olacak?
Ellek Cami ve Duyarsızlık!
Bu Halk Değişmiş Gardaş….
Adaylar Meydanlara İnmeye Başladılar…
Ellek'de Ne Oluyor?