Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellek'den Turgut Soy ve Çelebi….

23 October 2012 18:42 Kategori Yazarlar


Hacı Murat Ellek
hacimuratellek@hotmail.com

Hacı Murat Ellek

hacimuratellek@hotmail.com

Ramazan Bayramının sonuna yaklaşmamıza çeyrek kala ve benim burada yazmaya yeni başlamam ki, bu benim ikinci yazım oluyor. Kısa zamanda aldığım yorumlar ve bana Ellekli vatandaşlarımızdan gönderilen yazıları inceleyince bayağı sorunlar görmeye başladım.

Bir taraftan da duyarlı arkadaşların olması beni sevindirdi. Hakikaten genç arkadaşların çok güzel fikirleri var fakat inanın elinden tutan yok… Arkadaşların birisi sportif faaliyetler üzerine mesafe kat ederken, diğer "kod isimle” bana yorumda gönderen "Çelebi” isimli arkadaşın çok güzel, Ellek kasabasına faydalı olacak ekonomi alanında yazısını buradan inceleyeceğiz..ve bu arkadaşların sesini size buradan duyuracağız…

Ayrıca, yetkilileri de buradan haberdar edeceğiz… Edeceğiz ki, bu arkadaşlara hem sahip çıksın hem de, yardımcı olsun. Ayrıca, nelerin yapılması gerektiğini Belediye başkanı bu arkadaşlardan dinleyerek, yani alternatif bir ses olarak bakarsa, hem kasabaya ve hem de kendisinin işine yarayarak, vatandaşın kalbinde taht kuracağını düşünmekteyiz.

Soylar Mahallesinden, Turgut arkadaşımız….

Turgut Soy; " Bu arkadaşımız, Ellek Belediyesi eski başkanlarından Ali Soy’un torunu. Ökkeş soy’un oğlu kendi ifadesi ile. Cesaretli ve yürekli olduğunu gördüm konuşmamız esnasında. Ayrıca girişken bir arkadaşa benziyor. Hatta bana Belediye başkanı ile röportaj dahi yapabileceğini söyledi. Bu arkadaşımız, bir "Voleybol” takımı kurmuş.

Listesini bana gönderdi ve diğer eksik kalan kısımları da, resim gibi, diğer isimler gibi… Şeyleri de hazırlayıp gönderecek… Hatta bir antrenöre dahi sahip olduklarını söyleyen, Turgut soy’un tek isteği bu Voleybol takımına sadece sponsor aramaktadır. Sponsor olarak da, Ellek Belediyesi’nin kendi takımlarına sponsor olmalarını istemektedir.

Düziçi Belediyesinin, Düziçi voleybol takımına sponsor olduğunu, ve o takımın geliştiğini, tıpkı aynısının kendilerine, Ellek Belediyesince yapılmasını istemektedir. Sanırım az da olsa meramını anlatmaya çalıştım… Bu olayı ben kendi köşemde bundan sonra takip ederek sizleri bilgilendireceğim….Bu işi sonuçlandıracağız inşallah.

Tavsiyeleri ve yaptıkları ile, Çelebi arkadaşımız…

Çelebi ; " Bu arkadaşımız da, iki mesele olarak anlattığı konu, birincisi Belediye ile ilgili , yani başkanın yapması gereken bazı olayın, çözüm noktasını, yani püf noktasını ifade etmektedir. Bildiğimiz "Meşhur Ellek Suyu” ile ilgili olarak çıkan haberimize de yorum yapan bu arkadaşımız , belediyeden haklı olarak şunu soruyor: "Ellek’de alt yapı ne durumda diyor?

Acilen Ellek kasabasının bir alt yapı kanlizasyona ihtiyacı olduğunu söylüyor. Hatta bir yorumunu size sunacağım aynen: "Kardeş biz biraz mürekep yalamış biriyiz, bir de sosyal cevre olarak ( sağcı olduğumuz için farklı kültürel insanlarla) beraber oturuyor kalkıyoruz . Ali demiş, veli demiş Ellek’de başka bir şey yok. Birde " ben” olayı var, " biz” yok sadece, kendi ailesi için adam iş yapıyor. Elleğe yol yapıldı. Keşke fotoğrafını çekseydim, alt yapı yok adamlar yolu deştiler bile daha kaç gün geçti ama, ne yol yapıldı. Yok kardeşim öyle önce alt yapı yapılmalı birde Elleğin öyle coğrafi konumu var ki, altyapıyı zorlanmadan yaparsın. Deve sırtı gibi ama yok biri geliyor yolun kenarına para yemek için, kanalizasyon gibi bir şey yapıyor, biri geliyor rastgele yol yapıyor önce alt yapıııı….” D emiş Çelebi Coşkun arkadaşımız…

Diğer bir meselede, zeytinlerle ilgili bu arkadaşın sorunu ve Ellekli vatandaşlara tavsiyeleride var…Yorum olarak da gönderdiği yazıyı aynen alıyoruz: "Ben anlamıyorum insanları kardeş, herkes zeytin ve az da olsa nar dikiyorlar. Ben 5 yıldır 12 dönüm mandalina bahcesi yaptım, şu an bu sene meyvesini yiyecegiz, hem de pazar yapacağım . Herkes mandalin olmaz dedi, gelinde bir görün . Yani diyeceğim farklı meyveler de dikilebilir. Zeytin harici, hem de güzel parası var. Olmayan bir şeyi veya farklı bir şeyi yapalım ama bunun yanında kardeş: Ellek’de iş gücü yok, herkes boş boş oturuyor. Ben su sulatmak için Karkınlıların kahvesinden işçi arıyorum…..vs.”

Evet arkadaşımızın şu son satırları çok önemli..İnsanlar boş boş oturmakta, çalışmıyorlar. Cebinde bir çay parası yok, çalışmaya da gitmiyor. İş yapan arkadaş da başka yerlerden işçi getirmek zorunda kalıyor. Yani iş imkanı açmak lazım, yol yapmakla, okul yapmakla..y ada bina yapmakla memleket gelişmez. İnsnaların para kazanacağı imkanları oluşturmalıyız. Bak arkadaşımız, mandalina yetiştirmiş ve bir iş kapısı açmış yardımcı olunmalı..Burada iki kişi çalışsa kârdandır. O iki kişinin, üçer tane ailesi olsa ,kendileri ile beraber sekiz eder… O iş verende çok sevap kazanır…insanlara ekmek verdiği için… Allah’a emanet olun.

NOT: Yazılarınızı, güzel bir şekilde, tarafsız, içerisinde ahlaka aykırı kelimeler olmadan, doğru eleştiri ile ya da tavsiyelerinizi bizlere aktarırsanız, bu köşe sizlere aittir. Görüş ve düşüncelerinizi bizlere yazın, gönderin sesinizi duyuralım ki, sizlere hizmet etmiş olalım.

İşte bizlere ulaşmak için:

e-mailimiz :hacimuratellek@hotmail.com

Son Guncelleme: 23 Ekim 2012 18:42
  • Ziyaret: 7183
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Ellek'li Vatandaşlar Gelen Vekillere Ne Sormalı?
Bana Ellek'li Adam olmaz diyorlar!
Ellek Gelişti mi? Gelişiyor mu? Gelişecek mi?
Seçimler yaklaşıyor, hesap sorma zamanı…
"Yorum" Yazmada, Seviyesizlik ve Cahillik!
Milletvekili Adaylarına Dikkat!!!
Giden Geri Gelmiyor, Acep Nedendir…
Ellek'de Ne Oluyor?
Ellek'li Gençler Korkak mı, yoksa Sindirilmiş mi?
Ellek Uyuyor mu, Uyutuluyor mu?
Ellek ne zaman İlçe olacak?
Ellek Cami ve Duyarsızlık!
Bu Halk Değişmiş Gardaş….
Adaylar Meydanlara İnmeye Başladılar…
Ellek'de Ne Oluyor?