Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellek Uyuyor mu, Uyutuluyor mu?

23 October 2012 18:40 Kategori Yazarlar


Hacı Murat Ellek
hacimuratellek@hotmail.com

Şimdi gel de sorma, şu içinde bulunduğumuz durumu ve sizler birer Ellek’li olarak bu duruma ne dersiniz bilmem ama, beni rahatsız etmektedir. Ellek neden ilçe olmadı, bileniniz var mı? Bu Ak Parti döneminden önce, Kadir’li ilçe olduğunda Osmaniye merkezde daha etkili olabilmek için hemen yanında bir ilçe istedi ve tamamen Ellek’le aynı hane ve kapasiteye sahip olan Sumbas’ı kendisine yakın olarak ilçe olmasını istedi ve oldu da.

Şu anda da gördüğünüz gibi, ister kabul edin isterseniz kabul etmeyin ama, Kadirli Osmaniye üzerinde etkili gözükmektedir. Hatta Ak parti adayları arasında da özellikle üçüncü dönemde dahi aynı adayın çıkması sanırım ikna için yeterli olur sizler için….

Kadirli yanına Sumbas’ı ilçe olarak alırda, Bahçe yerinde duru mu? Elbette durmaz. Bu durumu gören Bahçe’nin ileri gelenleri, bizimde Osmaniye de etkili olmamız için, Hasanbeyli’nin de ilçe olmasını istiyoruz der ve Hasanbeyli’nin İlçe olması için çalışma yapar ve destek verir ve sonunda da gördüğünüz gibi Hasanbeyli de ilçe olmuştur.

Aynı şartlarda baktığımızda, Düziçi’nin yapması gereken nedir sizce? Ve ayrıca Ellek’deki yöneticilerin yapması ne idi o vakitler ve şu anda Ellek ellek olarak neler kaybetmiştir. Birinci dereceden, Ellek kasabası’nın ilçe olması gerekirken, neden Ellek ilçe olmadı ve geriye itildi.

Dün itibari ile bir belediye başkanı ile milletvekilliği yapmış başka bir partinin mensupları; "Yok sen hizmet yapmadın, yok diğeri ben yaptım sen teşekkür etmedin, yok ben şunu yaptım yok sen şöylesin, yok ben böyleyimlerle zaman öldürüyorlar… ” Önemli olan, Ellek ilçe oldu mu ya da kaç insana iş kapısı açtınız…

Hatt-ı zatında, her ikiside hiçbir iş yapmadılar ve sadeve "cak cak”larla bu insanların elde etmeleri gerekenleri daha ileriye atmışlardır… Düziçi ile Ellek birbirlerini eleştirmekten, iş yapamaz hale gelmişler. Belediyeler hantallaşmış iş yapamaz ya da proje üretemez hale gelmişler. Eski klasik metodlarla insanları yönetmekteler hale…

Şimdi bu duruma dur diyecek olan yine milletin kendisi, şayet küçük hesapların peşinde koşmadan, kendi çıkarlarını ve çocuklarının geleceğini düşünüyorsa insanlar bu gidişata dur demeliler artık…

Şayet sizler birbirlerinizi yemeye devam ederseniz, Ellek hale ilçe olmayacak ve gelecek nesil de sizleri iyi yâd etmeyecektir. Ellekli’lerin okumuş olanların ekserisi dışarıda olduğu için, meydan bazılarına kalmıştır. Onlarda at oynatmaktalar. İstedikleri gibi, sadece seçim zamanı bazılarını elde ederek seçim kazanmaktalar. Ellek haydi ilçe olmadı, peki mahalle arası yollar neden yapılmıyor. Yol kenarındaki kanalları pislik götürüyor. Ellek’de yetişen genç insanlar için sosyal aktiviteler gibi yerler yok. Bu tür aktiviteler insanları geliştirir.

"Siz nasılsanız o şekilde yönetilirsiniz” bunu hepimiz biliyoruz. Bu konuda tarafsız olmalıyız. Benim partimden değil diye, memlekete yapılması gereken hizmetin geri kalmasından hepimiz sorumluyuz. Kimse "laf” üretmesin "iş” yapsın. Üç kuruşluk maddi dünyalık için ahretini satmasın. Yetişen bu gençliğe sahip çıksın. Bundan böyle Ellek’li gençlerin sesi olmaya buradan "ellekhaber.com” olarak bizler de devam edeceğiz. Yazacak inanın çok şeyler var ve bizde yeni başladık. Şayet sizlerinde varsa gördüğünüz aksaklıklar ki, elbette vardır yazın bize duyuralım insanlara ve sesiniz soluğunuz olalım.—(bilgi@ellekhaber.com)

Son Guncelleme: 23 Ekim 2012 18:40
  • Ziyaret: 6650
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Ellek'li Vatandaşlar Gelen Vekillere Ne Sormalı?
Bana Ellek'li Adam olmaz diyorlar!
Ellek Gelişti mi? Gelişiyor mu? Gelişecek mi?
Seçimler yaklaşıyor, hesap sorma zamanı…
"Yorum" Yazmada, Seviyesizlik ve Cahillik!
Milletvekili Adaylarına Dikkat!!!
Giden Geri Gelmiyor, Acep Nedendir…
Ellek'den Turgut Soy ve Çelebi….
Ellek'de Ne Oluyor?
Ellek'li Gençler Korkak mı, yoksa Sindirilmiş mi?
Ellek ne zaman İlçe olacak?
Ellek Cami ve Duyarsızlık!
Bu Halk Değişmiş Gardaş….
Adaylar Meydanlara İnmeye Başladılar…
Ellek'de Ne Oluyor?