Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellek de Dernek Hayâli…

01 September 2013 19:53 Kategori Yazarlar


Abdulvahap Filiz
abdulvahap_f@hotmail.com

 

Hepinizin yakından bildiği, aylarca Ellekhaber’den yayınladığımız, Ellek kasabası 11 Ağustos da bir araya geliyor demiştik. Gün geldi çattı. Belli bir çoğunluk o gün geldi. Konuştuk ve hepsinin samimi olduğunu gördüm. Çünkü biz kimseyi zorlamadık, herkes kendi öz iradesi ile geldi ve gördü.


Niyetimiz ne idi….


Hatt-ı zatında bizim niyetimiz, dağılmış bir Ellek görüntüsünü ortadan kaldırarak, bir dernek çatısı altında bir araya getirerek, herkesin konuştuğu, herkesin bir değer kattığı bir zemin oluşturmak istedik. Birlikten güç doğar mantığı ile hareket etmek istedik. Bize gelen yazılar, yorumlar ve bizi arayanlar hep bunları gündeme getirmemizi ve önderlik yapmamızı istediler.


Herkes aynı fikirdeydi, geri kalmış bir Ellek Kasabasını hiç kimse istemiyordu. Fakat adım atmaya gelindiğinde de, ne yapacaklarını bilmiyorlardı. Bu yüzden, bir dernek kurmak istedik.


Okuyamayan talebelere burs vermek, yolda kalmışlara yol parası vermek, beldemizdeki yetimleri koruma altına almak, ihtiyaçları ne ise onlara yardımcı olmak, yaşı ilerlemiş, evlatlarının dahi bakmadığı yaşlılarımıza kol kanat germek, kasabamızda kaç öğretmen, kaç sağlıkçı, kaç doktor ya da iş adamdı yetişmiş, tüm bunları tespit ettikten sonra, bunların enerjilerini tekrardan kendi beldemize yönlendirmek ve insanların sorunsuz ve rahat bir şekilde yaşamalarını sağlamayı insanı ve dini bir ölçü olarak kendimize ilke edindik.


En zor olan kısım….


Bu arada, filan varsa ben yokum diyenden tutun, bir gidip bakayım ne imiş diye merak edenden, adımı listenden çıkar diyenlerin yanı sıra, çeşitli illerden beni arayarak ya da mail atarak katılmak isteyenler, gelmediği için özür beyan eden iyi niyetli ve gerçekten bir şeyler yapmaya çalışan insanlar gördüm. Ama bizim için zor olan kısım bir araya gelmemiz, ön yargılarımız kırarak, partilerimizi bir kenara bırakarak, Ellek kasabasının çıkarları doğrultusunda bir araya gelmek zor olduğu kadar da, bizim olmazsa olmazlarımızın arasındadır.


Son olarak…


Bayramda toplantımızı yaptık ve kurulması için bazı arkadaşlarımız şu an aktif halde devam ediyor. Derneğe yardımcı olmak isteyenler bize başvurabilirler. Ben kendi adıma kimseyi aramayacağım ve zorlamayacağım… Hep bu güne kadar, ben insanları arıyorum, zorluyorum, gel şu işi yapalım diyorum, bir türlü olmuyor. Ama bu yol da yanlış. İnsanımız şayet istiyorsa gelin hep birlikte bu işi yapalım. Bu güne kadar, o kadar tecrübe sahibi olduk ki, bu tecrübemizi ki, aynı benim gibi bir çok önemli noktalarda bulunan Ellek’li arkadaşlarımız var.


Hep birlikte bu tecrübemizi kasabamıza hizmet olarak sunabiliriz. Laf da değil, işte ve uygulamada olmalıyız. Yoksa herkes bir şeyler söylüyor ama hadi uygulayalım dediğimizde de, ortada kimse yok…


Çıkar yolumuz budur arkadaşlar. Ya bu dernek çatısı altında bir araya geleceğiz ya da iki yakamız bir araya gelmeyecek…Aslında söyleyecek o kadar çok şey var ki, burası onları anlatacak yer değil…


Allah’a Emanet Olun…


Son Guncelleme: 01 Eylul 2013 19:53
  • Ziyaret: 7036
  • (Suanki Oy 3.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 5
  • 0 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



İshak Yeşildemir'i ne kadar tanıyoruz?
Rahata tapan Müslümanlar (2)
Rahata tapan Müslümanlar (1)
Çağımız insanı korkunç bir buhranın sancıları içinde kıvranmaktadır
Sakın Allah'ı Unutanlar Gibi Olmayınız!
Yıllar sonra, güzel geçen bir bayram ziyareti...
Ellek Paraya bakıyor, çocuklarının içtiği Bira ve Rakıya değil…
Bu yazıyı okuma kardeşim!..
Ellek'de Ahlaki Yozlaşma Gördüm!..
Geçen Hafta Ellek de idim
Dünya sevgisi ve Ölüm Korkusu
Kurban olam ne olur anlat bana, sizin oralarda bayramlar nasıl geçiyor?
Yazacak Çok Şeyler var, Daha Yeni Başlıyoruz…
Terör Nasıl Biter !
Sorumluluk almaktan kaçan, gayesiz insanlar…
Sizdeki Gençlik Kesinlikle Yok olacaktır
Neden Afganistan ?
Müslümanları İslam'dan Uzaklaştırmak!!!
Misyonerler ve Müslümanlar!
Mısır'a Yolculuk-4