Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Neden Afganistan ?

16 October 2012 20:12 Kategori Yazarlar


Abdulvahap Filiz
abdulvahap_f@hotmail.com

Amerika’nın Afganistan’a yerleşmek hususundaki derin meseleyi kavramak için, bu bölgeye yakın devletlerin durumlarını incelemk lazım. Çin ve O’nunla birlikte Hindistan’ın gelecekte vaad ettiği istikbale dikkat etmek gerekmektedir.

Diğer taraftan Çin’in hemen yanıbaşındaki Hindistan da bir milyarlık nüfusuyla Batı ekonomik hayatı için ciddi tehlikeler arz etmektedir. Üstelik bu ülke sanayisinide kurup tamamlamıştır. Amerika, gerek Çin’in, gerekse Hindistan’ın nüfusunu yakın bir gelecekte "mikrop harbi”yle azaltma plânı peşindedir. Çin’i bir milyarın Hindistan’ı ise beş yüz milyonun altına indirilecek tedbir "şarbon mikrobu” hadisesinde sâbit olduğu üzere mikrop üretimiyle gerçekleşecektir. İnsan üzerinde öldürücü bir tesiri olan şarbon mikrobunu Amerikalılar’ın neden üretip depoladıklarını başka türlü izah mümkün değildir. Onun Afganistan’ı bir üst olarak seçmesi bu maksada bağlıdır. Batılılar, aynen yahudilerde olduğu gibi kendilerinden olmayanları acımak ve onları insan yerine koymak temâyülü nice zamandan beri unutmuştur. Vaktiyle Amerikan yerlisi Kızılderililer’e tatbik ettikleri yok etme ile bu iddia kanıtlanmaktadır.

Amerika bir taraftan nüfusa yönelik yok etme planlarını kullanırken, bir taraftan Pakistanı kullanmaktadır. Bölgedeki aşırı insan ölümleri ve ses çıkartılmaması ve halkın kendi kendisini yok etmeye yönelik çatışmalar ve suikastlar, nüfusa yönelik birer eylemlerdir. Ne kadar yok ederse, yerleşene kadar elde bir mantığı…..

Avrupa birliği devletleri’nin liderleri, Afganistan savaşı bizim için çok önemli derken, Nato birlikleri buralarda asla kaybetmemelidir ve kendi halklarını ikna etmeye yöneldiği bir zamanda, başka cephelerden mesajlar gelmekte ve yeni cepheler açılmaktadır. Geçtiğimiz günlerde, "Güney Afrikalı Yahudi yargıç Richard Goldstone başkanlığındaki BM araştırma komisyonu, İsrail’i yirmi iki gün süren Gazze saldırısı sırasında savaş suçu işlemekle suçlamıştı.” Afganistan’a girmek ve oraya yerleşmek isteyen Amerika’nın gizli planlarının farkında olan bölge ülkeleri, Rusya, Çin ve Hindistan; Ortadoğuda İsrail’in yanında olan Amerikan politikasının zıttı olarak, Filistin halkını destekleyerek "Goldstone raporu” lehinde oy kullanarak mesaj vermiştir.

Hatta Filistin başbakanı İsmail Heniyye, "Goldstone raporu lehine oy kullanan Hindistan, Rusya ve Çin’e teşekkür mesajı iletti.” Ayrıca Heniyye; "Biz, Rusya, Hindistan ve Çin’in zulme ve tuğyana karşı hakkın yanındaki bu insani ve ahlaki duruşunun, Rusya, Hindistan ve Çin halkının asaletinin delili olduğunu düşünmekteyiz.” Eğer farkındaysanız, bu rapora destek verenler, Afganistan çevresindeki devletler olduğunu görürüz. Amerika Afganistan’a yerleştiğinde, bu ülkelerin bölge üzerindeki, etkileri aynı zamanda eksilecektir. Hatta, kendileri dahi iç meselelerinde karışıklıklaryaşayacaklardır. Mesela, çin’in "Uygur” meselesi var, Hindista’nın "Keşmir” meselesi var, Rusya’nın "Çeçenistan” meselesi vardır.Bu bölgeler kaşınacaktır yeri geldiğinde. Çünkü batının, bugüne kadar dünyayı yönetme politikası hep bu şekilde olmuştur. "parçala, böl ve yönet” her tarafta bir sorunlu bölge bırakılmıştır daima…

Fakat bütün bunlar olurken, bölgedeki planlar ters yüz olup farklı boyut alabilirde…. Bu yazıyı yazdığım şu dakikalarda kırsekiz saat içerisinde iki ingiliz ve bir amerikalı asker Taliban tarafında öldürüldüğü bildirilirken, ingilterenin başkentin de İngilizler, Afganistan da ölen ekserleri için tören düzenliyordu. Büyük bir kamuoyu baskısı altında da kalan İngiliz yönetimi, askerlerinin afganistan’dan çekmek için çözümler aramaktadır.

Diğer bazı devletler de kendi askerlerini afganistan’dan çekme kararını alırken, üzerine; Amerika’dan gelen, "ABD’nin Teksas Eyaleti’nde bir Amerikan üssünde gelişigüzel ateş açarak oniki Amerikan askerini öldüren kişinin Ürdün asıllı psikiyatrist Nidal Malik olduğu ve ABD ordusu tarafından Afganistan ya da Irak’a gönderilmek istenen Dr. Malik, yeni görev alanına gitmek istemiyordu. Olayların kamuoyu üzerindeki kötü etkisi tartışılırken, olayların ucu ordunun içerisine girmiştir. Bizce, olayların içerisine fazla girilmeden, Amerika bölgeden acilen çekilmelidir. Çünkü rüzgar tersten Amerikanın aleyhine esiyor.Bir kasımda bir makale yazan, Amerikanın kapitalist yapısını ve dünya ekonomik stratejisini iyi bilen, aynı zamanda, Yale üniversitesi profösörlerinden olan; Immanuel Wallerstein; "Afghanistan : Heads You Lose, Tails You Lose” adlı makalesinde de; " Afkanistandaki savaşı ister Amerika yapsın, ister Başkan Obama, herikisi de kaybedecek” demektedir.

Yakın bir gelecekte, yalnızlaşan bir Amerika görecegiz dünya çoğrafyasında. Amerikanın adaletsiz tutumu ve Siyonist taraftarlığı, paylaşmasını bilmeyen, tek kutuplu bir dünya hayali onu dünya üzerinden silecektir…Tıpkı, tarihte olanlar gibi….Alınsaydı ibret, hiç tekerrür edermiydi tarih…..Vesselam.

Son Guncelleme: 16 Ekim 2012 20:12
  • Ziyaret: 7933
  • (Suanki Oy 0.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 0
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



İshak Yeşildemir'i ne kadar tanıyoruz?
Rahata tapan Müslümanlar (2)
Rahata tapan Müslümanlar (1)
Çağımız insanı korkunç bir buhranın sancıları içinde kıvranmaktadır
Sakın Allah'ı Unutanlar Gibi Olmayınız!
Yıllar sonra, güzel geçen bir bayram ziyareti...
Ellek Paraya bakıyor, çocuklarının içtiği Bira ve Rakıya değil…
Bu yazıyı okuma kardeşim!..
Ellek de Dernek Hayâli…
Ellek'de Ahlaki Yozlaşma Gördüm!..
Geçen Hafta Ellek de idim
Dünya sevgisi ve Ölüm Korkusu
Kurban olam ne olur anlat bana, sizin oralarda bayramlar nasıl geçiyor?
Yazacak Çok Şeyler var, Daha Yeni Başlıyoruz…
Terör Nasıl Biter !
Sorumluluk almaktan kaçan, gayesiz insanlar…
Sizdeki Gençlik Kesinlikle Yok olacaktır
Neden Afganistan ?
Müslümanları İslam'dan Uzaklaştırmak!!!
Misyonerler ve Müslümanlar!