Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellek Paraya bakıyor, çocuklarının içtiği Bira ve Rakıya değil…

23 June 2014 00:15 Kategori Yazarlar


Abdulvahap Filiz
abdulvahap_f@hotmail.com

Ne kadar vahim bir durum. Gözleri açılmamış gençlerin pek çoğu sahip çıkılmadığından dolayı, bilinçsiz bir şekilde dışarı çıkıyor.

Ya üniversite okumak için başka bir Vilayet’e giden, Ellek’li gençler… Bulunduğu ile adapte olana kadar şarteller atıyor, bir takım zararlı alışkanlıklara kendilerini kaptırıyorlar. Ya da bazı kötü arkadaşlarının kurbanı oluyorlar. Ya da şehir hayatının kendilerine vermiş olduğu boş hayata aldanarak, "Dünya karşılığında, ahiretlerini satıyorlar”.

Allah Kur’an da şarap ya da rakı içmek haram diyor, yasak diyor… Bilgi eksikliğinden dolayı, su içer gibi şarap içilmeye başlandı.

Evladı ile ilgilenmeyen anne ve babalar, çocuklarını gurbete çalışmaya gönderiyorlar. Kendileri cahil olduğundan çocuklarının ne yaptıklarını dahi anlamayan, evlatlarının kendilerini geçtiği bir nesille karşı karşıya gelen ebeveynler( anne babalar), dışarıda çocuklarının ne yaptıklarını bilmiyorlar ya da takip edemiyorlar. Onlar için önemli olan ay sonu getirdikleri para, namaz kılıp kılmamaları hiç ilgilendirmiyor… Sanki kabir ve mezar yok muş gibi hareket ediyorlar….

Halbu ki eskiden, bizim kasabada en cahil dahi içki gibi, ya da bira gibi, Allah’ın haram saydığı şeyleri kimse içmezdi. İçende horlanırdı. Ama şu an dahi kasabada, gizliden gizliye bira şişeleri dolup taşmaya başladı. Bu neslin hesabını bu anne ve babalar nasıl verecek. Her şey burada bitmiyor yeni başlıyor.

Gençlerin bir kısmı Antalya gibi yerlerde çalışıyorlar, barlarda içki şişeleri ile hizmet (!) veriyorlar… Rızkı veren Allah, bunun vebalinden ve hesabından ne anne ne de baba kurtulamaz…

Çocuklar, fuhuş ve zinadan anlı kirli, secdesiz geçiyor zamanaları … Ama o çocuklarla ilgilenen yok… Allah Rasulü’nün hadisinde ; " Hepiniz çobansınız raeyetinizdeki sürüden sorumlusunuz, Anne ve baba çocuğundan hesap vermeden cennete giremez” demektedir.

Kur’an da Allah (c.c) diyor ki; " Ey İman Edenler! Kendinizi ve Ehlinizi(ailenizi) öyle bir ateşten koruyun ki, onun yakıtı insan ve taştır” demektedir…

Onlar, bizi dünya da unuttukları gibi, onlarda ahirette unutulacaktır…


Son Guncelleme: 23 Haziran 2014 00:15
  • Ziyaret: 5063
  • (Suanki Oy 5.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



İshak Yeşildemir'i ne kadar tanıyoruz?
Rahata tapan Müslümanlar (2)
Rahata tapan Müslümanlar (1)
Çağımız insanı korkunç bir buhranın sancıları içinde kıvranmaktadır
Sakın Allah'ı Unutanlar Gibi Olmayınız!
Yıllar sonra, güzel geçen bir bayram ziyareti...
Bu yazıyı okuma kardeşim!..
Ellek de Dernek Hayâli…
Ellek'de Ahlaki Yozlaşma Gördüm!..
Geçen Hafta Ellek de idim
Dünya sevgisi ve Ölüm Korkusu
Kurban olam ne olur anlat bana, sizin oralarda bayramlar nasıl geçiyor?
Yazacak Çok Şeyler var, Daha Yeni Başlıyoruz…
Terör Nasıl Biter !
Sorumluluk almaktan kaçan, gayesiz insanlar…
Sizdeki Gençlik Kesinlikle Yok olacaktır
Neden Afganistan ?
Müslümanları İslam'dan Uzaklaştırmak!!!
Misyonerler ve Müslümanlar!
Mısır'a Yolculuk-4