Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Dünya sevgisi ve Ölüm Korkusu

03 December 2012 00:57 Kategori Yazarlar


Abdulvahap Filiz
abdulvahap_f@hotmail.com

Ahir zamanda aç devenin yemek kabına hücum ettiği gibi, dünya milletleri üzerinize hücum edecektir, diyor Allah Rasulu Hz. Muhammed (S.A.V). Peygamberimiz bunu söyleyince Sahabe-i Kiram(R.A) şu soruyu soruyor; " Ya Rasullullah, biz o vakit çok mu azız ki…?  Ve Allah Rasulü(S.A.V); " Hayır siz o gün daha da fazlasınız, bu günden daha fazlasınız ve suyun önünün de giden çer çöp gibisiniz. Hani bir arkın içine su bıraktığında, önüne nasıl çer çöp toplarsa aynı öyle… İşte o gün Allah kafirin kalbinden "Vehn” ni alır sizin kalbinize yerleştirir” der. Bunun üzerine Sahabe-i Kiram(R.A) şu soruyu sorar; "Vehn” nedir Ya Rasullullah?  Allah Rasulü(S.A.V)  şöyle cevap verir; " Dünya sevgisi ve Ölüm korkusu” der…Hadis: Ebu Davud.


Yukarıda da söylendiği gibi, Allah Rasulü (S.A.V) meseleyi iki kelimede izah ediyor. Dünyayı düşünen insanlarımız, evlatlarını ihmal etti. Saygı kalmadı, büyüklere saygı nedir bilinmiyor. İnsan hakları neler, kadına saygı nedir? Yardımlaşma nedir?  Yetimin hakkı nasıl korunur? Memlekette yoksul insan var mı? Varsa ben nasıl yardımcı olurum? Evdeki evlatlarım namaz kılmıyorsa ne yapmam lazım?  Evlenen çocuklarım çalgı ile evleniyorsa, bu peygamberin sünnetine uyuyor mu uymuyor mu? Allah’tan kitap’tan bahsedildiğinde kalben rahatsızlık duyuyor mu? Boş şeyler konuşulurken tavrımız ne? İmandan İslamdan konuşulunca, dedesinin ninesinin ne kadar Müslüman olduğundan bahseden müsvedde bir Müslüman mıyız?


Kısaca biz Allah’ın söylediklerini yaşıyor muyuz? Hayatımızı ne ye  göre ayarlamaya çalışıyoruz? Sessiz ve sakin bir şekilde kaybolan yeni yetişen gençliğin halini ne kadar düşünüyoruz? Alınları secdesizlikten  kirlenmiş gençliğin midesini doldurabildik mi? Üzerini istediğimiz gibi giydirebildik mi? Yoksa Ömer Hayyam’ın dediği gibi; "Bir elde kadeh, bir elde Kur’an. Şu yarım yamalak dünya da, adımız ne tam Müslüman, ne tam kafir mi? Sahi biz neredeyiz?


Babaların korkaklığı gibi, gençlerde de korku hasıl olmaya başlamış  olduğu gözüküyor. Neden mi? Düşünün? Dünya’yı seven bir insan, malı mülkü hayatının esas noktasına koyan bir insan tüm bunları kaybetmek ister mi? Veya  dünya adına çalışan insan, ölmek ister mi? Asla, ölmek istemez. İşte yukarıda hadis-i şerifin izah ettiği gibi, Allah bu insanların kalbine adeta "Vehn”ni koymuş gibi… Dünyadaki çıkarlarını kaybetmemek için, haksızlık karşısında susan, hakları yendiği halde ses çıkarmayan, insanın hesabı yarın ruy-i mahşerde ağır olacaktır. Elindekileri kaybetmemek için, beladan(!)  kaçan ki, -gerçekleri savunması gerekirken, haksızlık karşısında susmaması gerekirken- rahatını kaybetmek istemeyen insan ölmek ister mi sizce….


Şunu unutmayalım, "hasenat yapmakla”, "Salih amel” işlemek arasındaki farkı iyi bilmek gerekiyor… Ellek hasenat yapıyor ama Salih amel işlemiyor…. Vel-Asr’ın manasını ve tefsirini tekrar okumalısınız.

Son Guncelleme: 03 Aralik 2012 00:57
  • Ziyaret: 14378
  • (Suanki Oy 5.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 1 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



İshak Yeşildemir'i ne kadar tanıyoruz?
Rahata tapan Müslümanlar (2)
Rahata tapan Müslümanlar (1)
Çağımız insanı korkunç bir buhranın sancıları içinde kıvranmaktadır
Sakın Allah'ı Unutanlar Gibi Olmayınız!
Yıllar sonra, güzel geçen bir bayram ziyareti...
Ellek Paraya bakıyor, çocuklarının içtiği Bira ve Rakıya değil…
Bu yazıyı okuma kardeşim!..
Ellek de Dernek Hayâli…
Ellek'de Ahlaki Yozlaşma Gördüm!..
Geçen Hafta Ellek de idim
Kurban olam ne olur anlat bana, sizin oralarda bayramlar nasıl geçiyor?
Yazacak Çok Şeyler var, Daha Yeni Başlıyoruz…
Terör Nasıl Biter !
Sorumluluk almaktan kaçan, gayesiz insanlar…
Sizdeki Gençlik Kesinlikle Yok olacaktır
Neden Afganistan ?
Müslümanları İslam'dan Uzaklaştırmak!!!
Misyonerler ve Müslümanlar!
Mısır'a Yolculuk-4

Henuz yorum yok...

Yorum Yaz