Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

İlk Ellek Belediye Başkanı: Mehmet Soy

23 October 2012 17:11 Kategori Yazarlar


Abdulvahap Filiz
abdulvahap_f@hotmail.com

Allah gani gani rahmet etsin, ölümünden bu yana epey zaman geçmesine rağmen, asla unutulmadı. Yiğidi öldür hakkını inkar etme diye bir laf var bizim oralarda. İşte, İlk Belediye başkanı "Mehmet soy” ki, şu anda yeni nesil onu pek tanımıyor. Yakınları dahi, yeni yetişenler pek bilmez. Ellek tarihinde belki de onun gibi halkla iç içe bir belediye başkanının gelmediğine ben şahidim. Daima, çocukla çocuk, yetişkinle yetişkin olurdu. Normal sıradan bir insan gibi davranırdı. Bazı başkanlar gibi, kendisinden başkasını görmemezlik etmezdi. Sadece etrafındaki insanların aklıyla hareket asla etmezdi. Kendisine bir laf geldiği zaman onu daima çok farklı insanlara da sorar ve öyle karar verirdi.

Elbette bazıları ona kızabilir, ama herkesi de memnun edecek hali yoktur sanırım. Fakat toplumun yüzde seksen beşi memnundu… Mehmet soy’u değerlendirirken, şunu kesinlikle unutmamak lazım ki, yeni bir belediye, bütçe yok, hatta yer de yok, yeni insanları belediye ye almışınız, üstüne üstelik birde onlara iş öğretmek de cabası oluyor tabii ki….

Ellek kasabasında şu ana kadar, onun yaptığı hizmetlerle ayakta durmaktadır.. Geçtiğimiz günlerde, yanımda yurt dışından gelmiş yabancı misafirlerle, Kahraman maraş’dan Adana havaalanına yetişmek için çabalarken, misafirlerden bir on beş dakika izin alarak ellek kasabasına uğradım, yakınları görmek için… Keşke gelmese idim ve görmese idim… Ellek benim ayrıldığım gün nasılsa, aynı, hala yerinde saydığını gördüm…

Bu gün ve şu ana kadar gelmiş geçmiş Başkanların hiç birisinin izlerine ya da bölgeye verdiği hizmetin eserini ya da bir imzasını göremedim.. Halâ, İlk Belediye başkanı Mehmet Soy’un bıraktığı ellek, ellek olarak yerinde saymaktadır.

Yeni yetişen gençlerin Ellek kasabasına gelmemek için adeta kaçtıklarını gördüm. Antalya’da yaşayan bazı ellek’li vatandaşlarla de konuştum, herkes aynı şikayetleri; "Ellek adam omaz” dediler. Tabii bütün bunlar beni çok üzdü. Böyle olmamalıydı. İnsanların kendi çıkarları ve şahsi hayatlarını ön plana getirerek, çevreyi ve etrafı unutması çok vahim bir şey.

İçinizden bir kişi bana, Mehmet Soy’un koyduğu taşın üzerine yeni bir taş konduğunu söyleyebilir mi… Hayır!!!.. Söyleyemez, çünkü sadece "laf edebiyatı” var. O zamanın şartlarında yapılanlarla, günümüzün bol olan imkanlarına rağmen, neler yapıldığını anlamak çok zor. Yani orta da hiçbir şey yok.

O zamanlar Ellek kasabası yoktu. Ellek köyü vardı. Hastası olan direk belediye başkanının evine koşardı. Çünkü insanların, elinde bir şey yoktu. Mehmet Soy belediyenin arabasını bu millete kullanıyordu. Sağa sola çaka satmak için değil, tumturaklı laflar edip, hayata sadece etrafındaki birkaç insanları dinlemekle değil…Hangi planlarla, hangi parayı cebe indiririm diye düşünmüyordu, yaşadığımız dünyanın belediyecilik anlayışı ile bakarsak şayet. Her şey ortadaydı.

Yeri geldi, hakkı anlatmak için, arabasında şoförlük yaptı. Sabah ve yatsıda özellikle, kimse gelmese de onu tek başına görürdünüz camide. Mahallede ki camiyi adeta nakış örer gibi ördü… Yönetici aynen Hz. Ömer gibi olmalı değil mi?

Onun hakkında anlatacak daha çok şeyler var. Biz de yeni başladık anlatmaya..Bundan böylede devam edeceğiz ve bu insanları yeni nesle anlatacağız. Hatta, geçmişi unutturmayacağız bu nesle, kimin ne olduğunu gelecek nesil o şekilde anlatacak arkadan, kitabını dahi hazırlıyorum, buradan da bunu sizlere haber vereyim… Arkadan güzel anılmak istiyorsanız, iyi şekilde yaşamaya çalışınız. Etraftaki dönek insanları dinleyerek yaşarsanız, onlar hem bu dünyada, hem de öbür tarafta sizi yolda koyar.

Bakınız, İlk ellek belediye başkanı Mehmet Soy, benim üzerimde dahi iyi izler bırakmış ki, burada onu sizlere yad ediyorum güzel bir şekilde… Sizde ey aziz okuyucularım, daha sonra anlatmaya devam edeceğim, beldemize emeği geçmiş bu insana, arkadan bir Fatiha, üç ihlas göndermenizi istiyorum. Şayet şu hadisi biliyorsanız: "Büyüklerine saygı, küçüklerine sevgi göstermeyen bizden değildir.”Hadis.

Son Guncelleme: 23 Ekim 2012 17:11
  • Ziyaret: 6489
  • (Suanki Oy 1.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 1
  • 0 0
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



İshak Yeşildemir'i ne kadar tanıyoruz?
Rahata tapan Müslümanlar (2)
Rahata tapan Müslümanlar (1)
Çağımız insanı korkunç bir buhranın sancıları içinde kıvranmaktadır
Sakın Allah'ı Unutanlar Gibi Olmayınız!
Yıllar sonra, güzel geçen bir bayram ziyareti...
Ellek Paraya bakıyor, çocuklarının içtiği Bira ve Rakıya değil…
Bu yazıyı okuma kardeşim!..
Ellek de Dernek Hayâli…
Ellek'de Ahlaki Yozlaşma Gördüm!..
Geçen Hafta Ellek de idim
Dünya sevgisi ve Ölüm Korkusu
Kurban olam ne olur anlat bana, sizin oralarda bayramlar nasıl geçiyor?
Yazacak Çok Şeyler var, Daha Yeni Başlıyoruz…
Terör Nasıl Biter !
Sorumluluk almaktan kaçan, gayesiz insanlar…
Sizdeki Gençlik Kesinlikle Yok olacaktır
Neden Afganistan ?
Müslümanları İslam'dan Uzaklaştırmak!!!
Misyonerler ve Müslümanlar!