Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Batının Büyük Oyunu (Parçalanmış Ortadoğu)

05 February 2016 12:45 Kategori Yazarlar


Ömer Yeşildemir
omer080@gmail.com


Petrol rezervlerinin büyük çoğunluğunun Ortadoğu (Irak, İran, Arabistan, Kuveyt, Katar)’da bulunması Batılı sömürgeci devletlerin bu bölge üzerinde on yıllardan beri oyunlar oynamasına neden oluyor. Bu bölgede istikrarlı ve güçlü devletlerin olmaması için her zaman sinsi emeller güdüyorlar. İşlerine en iyi gelen sistem Böl-Parçala-Yönet.


Güya demokratikleşme güya istikrar adına her türlü kaosun bölgeye yerleşmesinin nedeni Batılı devletlerin bölge üzerine oynadıkları oyundur.


Kendileri üretip besledikleri çeşitli terör gruplarını,ülkemiz ve Müslüman devletler üzerine bela ediyorlar. Daha sonra bunları kendileri için tehdit algılayıp güya mücadele görüntüsü adı altında Ortadoğu’da istedikleri gibi hareket ediyorlar. Halkı birbirine kırdırıyor, mezhep çatışmalarının yaşanmasını sağlıyorlar.


Irak’ta kimyasal silah var diye savaş ilan ederek istikrarı bozup milyonlarca insanı öldürdüler, Irak’ı istikrarsızlığa sürüklediler.


Arap Baharı diye adlandırılanveTunus’tan başlayan isyanlarla güya demokratikleştirme adı altında Tunus’u istikrarsızlığa sürüklediler,


Libya’da Kaddafi’ye diktatör dediler, Libya’ya demokrasi gelsin dediler isyanları desteklediler şu an Libya tamamen karışıklık ve kargaşa içerisinde,


Mısır’da halkın oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi’ninaskeri darbeyle yönetimden indirilmesine ve hapse atılmasına ses çıkarmadılar, aksine darbeci Sisi’ye yardımlarda bulundular.


Yemen’de iç savaşın çıkmasına ve mezhep çatışmalarının yaşanmasına ses çıkartmadılar ve her geçen gün Yemen daha da beter hale gelmektedir.


Ve son yılların en büyük insanlık dramının yaşandığı Suriye . . .


Suriye ve DAEŞ konusuna daha sonra devam edeceğiz inşallah.


Selam ve Saygılarla . . .

Son Guncelleme: 05 Subat 2016 12:45
  • Ziyaret: 4752
  • (Suanki Oy 3.8/5 Yildiz) Toplam Oy: 8
  • 4 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Ellek ve İlçelik
Kahraman Türk Milleti
Terör ve Avrupa
Sevr'den Kobaniye Kürdistan
Bayrak 76 Milyonun Bayrağıdır
Kazanan Ellek Olsun
Ellekli Hemşerim "Televizyonlara Dikkat"
Elle'te Ahlaki Yozlaşma
Ellek'in geleceği gençler ve çocuklar
Ellek' li Kederde ve Sevinçte Birdir
Ellek gençliği sporculukta nerede?
Korku cumhuriyetinden demokratik cumhuriyete
Ellekli Sağlam Yol İstiyor
Ne Kadar Hoşgörülüyüz?
Ellek Belediyeciliği Gelişimin Neresinde?
Gelişimin Farklı Boyutları
Ellek'in gelişen yüzü
Eğitimin beldemize kazandırdıkları