Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Eğitimin beldemize kazandırdıkları

20 December 2012 10:34 Kategori Yazarlar


Ömer Yeşildemir
omer080@gmail.com

Elleğimiz son yıllarda eğitime verdiği önemin sonucu olarak nitelikli insan gücü bakımından bir hayli ilerleme kaydetmiştir. Özellikle 1995’li yıllardan sonra yükseköğretime giden öğrenci sayısındaki artış beldemizin nitelikli insan gücünün artmasında en büyük etkendir. Nitelikli insan gücü, bulunduğu yerdeki sosyo ekonomik ve kültürel parametrelerin değişmesini ve gelişmesini sağlar. 

Halkın karar vermedeki nesnel eğilimleri, değişen konjoktürel şartların objektif şekilde yorumlanması, yeni yetişen neslin bilinçli ve sorgulayan, eleştiren bir karaktere sahip olarak yetişmesi de nitelikli insan gücünün varlığı ile mümkündür. Tüm bunlara paralel olarak beldemizin son 15 yılına baktığımızda yükseköğretime giden öğrenci sayımızın kat kat arttığını görmekteyiz. Bu artış beldemizin nitelikli insan gücünün arttığı sonucunu doğurmasının yanında, bilinçlenme düzeyinin geliştiğini göstermesi bakımından önemlidir.

Nitelikli insanların bulunduğu yerde ekonomik çeşitlilik, değişik sektörel uygulamalar da bulunmaktadır. Bölgemiz için önemli geçim kaynağı olan tarım sektöründe beldemizde özellikle son on yıl öncesine kadar çeşitlilik yoktu. Buğday, mısır, yer fıstığı belli başlı tarımsal uğraşı alanlarıydı. Oysa son yıllarda çeşitli meyvecilik ve seracılık faaliyetlerinin yapılması nitelikli insan gücünün var olan uygulamaları geliştirip yeni arayışlara yöneldiklerini göstermektedir.

 

Son Guncelleme: 20 Aralik 2012 10:34
  • Ziyaret: 13417
  • (Suanki Oy 4.7/5 Yildiz) Toplam Oy: 30
  • 1 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Ellek ve İlçelik
Kahraman Türk Milleti
Batının Büyük Oyunu (Parçalanmış Ortadoğu)
Terör ve Avrupa
Sevr'den Kobaniye Kürdistan
Bayrak 76 Milyonun Bayrağıdır
Kazanan Ellek Olsun
Ellekli Hemşerim "Televizyonlara Dikkat"
Elle'te Ahlaki Yozlaşma
Ellek'in geleceği gençler ve çocuklar
Ellek' li Kederde ve Sevinçte Birdir
Ellek gençliği sporculukta nerede?
Korku cumhuriyetinden demokratik cumhuriyete
Ellekli Sağlam Yol İstiyor
Ne Kadar Hoşgörülüyüz?
Ellek Belediyeciliği Gelişimin Neresinde?
Gelişimin Farklı Boyutları
Ellek'in gelişen yüzü

Henuz yorum yok...

Yorum Yaz