Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Kazanan Ellek Olsun

23 January 2014 22:42 Kategori Yazarlar


Ömer Yeşildemir
omer080@gmail.com

Sevgili Ellek Haber okuyucuları 5 yıl aradan sonra yine yerel seçimler geldi çattı. Seçimler vatandaş için demokrasi bayramıdır. İnsanın kendini yönetecek kişiyi seçmesi demokrasinin güzelliklerindendir.


İnsanlar kendine yakın gördüğü, fikrine, karakterine ve ahlakına inandığı kişileri tercih ederler. Şüphesiz her insanın tercihi ve düşüncesi saygıdeğerdir. İnsanlar tercihlerinden dolayı aşağılanamaz ve hor görülemez. Fakat bu noktada bir durum istisnadır.


Eğer insanlar seçimlerde sadece kendi menfaati ve çıkarı için hareket eder, bireysel faydayı ön plana taşıyıp ahlaki değerleri hiçe sayarak hareket ederlerse bunun kazananı olmaz. Haksız sağlanan (sağlanmak istenen) bireysel menfaatler gelip geçidir. Bu yoldan hareket eden insanlar hiçbir zaman hayırla ve iyilikle yadedilmezler.Fakat mücadele kasabanın geneli için yapılır kamu yararı gözetilirse bu çok daha hayırlıdır ve bu insanlar hep iyilikle anılırlar.


İşte bu noktada vatandaş adaylara yardımcı olmalı. Adaylardan bireysel menfaat beklememeli. Onları zor durumda bırakmamalıdır. Adaylardan kasabanın geneli için nasıl hizmetler yapacağını sorgulamalı, projelerini öğrenmeli ve günü geldiğinde de bunu takip etmelidir. Seçilen insan kasaba için bu şekilde daha faydalı olacaktır.


Ben diyorum kiseçimler sonucunda kazanan Ellek olsun. Ellek daha da gelişsin. Yolları, kaldırımları, parkları, meydanları vs. ile daha modern ve çağdaş bir görünüme kavuşsun. Dışarıdan gelen insanlar kasabamızın çok değişmiş olduğunu güzelleştiğini örnek bir görünüme kavuştuğunu fark etsinler.


Selam ve saygılarla . . .

Son Guncelleme: 23 Ocak 2014 22:42
  • Ziyaret: 6943
  • (Suanki Oy 3.6/5 Yildiz) Toplam Oy: 7
  • 1 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Ellek ve İlçelik
Kahraman Türk Milleti
Batının Büyük Oyunu (Parçalanmış Ortadoğu)
Terör ve Avrupa
Sevr'den Kobaniye Kürdistan
Bayrak 76 Milyonun Bayrağıdır
Ellekli Hemşerim "Televizyonlara Dikkat"
Elle'te Ahlaki Yozlaşma
Ellek'in geleceği gençler ve çocuklar
Ellek' li Kederde ve Sevinçte Birdir
Ellek gençliği sporculukta nerede?
Korku cumhuriyetinden demokratik cumhuriyete
Ellekli Sağlam Yol İstiyor
Ne Kadar Hoşgörülüyüz?
Ellek Belediyeciliği Gelişimin Neresinde?
Gelişimin Farklı Boyutları
Ellek'in gelişen yüzü
Eğitimin beldemize kazandırdıkları