Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellek'in geleceği gençler ve çocuklar

11 June 2013 09:10 Kategori Yazarlar


Ömer Yeşildemir
omer080@gmail.com

Eğitim camiası içerisinde öğrencive velilerile yakın ilişkiler içerisinde bulunduğunuz zaman bölge insanının karakter yapısını, ahlakını, geleneklerini ve yaşam tarzını daha yakından tanıma fırsatınız olur.

Kasabamızdaki görünüme baktığımızda eğitim çağındaki çocuklar ve gençlerimizin sorunlu bir geleceğe doğru gittiğini görüyoruz. "Sorumluluk almaktan kaçan, ciddiyetten uzak, vurdumduymaz tavırlar içerisinde bir neslin yetiştiğini gözlüyoruz desek yanlış olmaz.” Eskiden öğretmenlerimiz ev ödevleri veya başka bir sorumluluk verdiğinde verilen görevi öğrenciler olarak mutlaka yerine getirirdik. Öğretmenlere saygı duyar, onların davranışlarını örnek alırdık. Onların yanında ağzımızdan hiç bir kötü söz çıkmazdı. Biz aslında öğretmenlerimizden korkmazdık ancak onlara saygı duyardık.

Son yıllardaki öğrenci davranışlarına baktığımızda durumun değiştiğini gözlemliyoruz. Öğrenci davranışları; okul içinde veya okul dışında ciddiyetten uzak, sorumsuz, kuralları önemsemeyen, kuralları anlamayan –anlamak istemeyen- onlarca defa yapmayın denilen şeyleri yine yapmaya devam eden bir ahlak ve kültür haline dönüştü.

Çocukların yetişmesinde ailenin rolü çok önemli olmasına rağmen sağlam karakter ve güzel ahlak kazanılmasında ailelerin yeterince ilgigöstermedikleriyetersiz kaldıkları gözlenmektedir. Veliler ile okul arasında Okul-aile işbirliği sağlanamamaktadır. Çocukların takip edilmesi davranışlarının izlenmesi-gözlenmesi yapılmıyor. Çocuklardan sadece akademik başarı bekleniyor, ancak iyi ahlak ve edep gözardı edilmektedir.

Sonuç olarak;Geleceğimizin güvencesi olan gençler ve çocukların eğitimi çok önemlidir. Bu konuda ailelere ve büyüklere önemli görevler düşmektedir. En önemlisi; çocukları başıboş bırakmamak, ihtiyaçları ile ilgilenmek, onları dinlemek, anlamak ve sahip çıkmaktır. Geçmişten gelen ahlaki değerlerimizi edep ve sorumluluk duygularını onlara kazandırmamız gerekir. Tüm bunlar geleceğimiz için hayati önem taşımaktadır.

Selam ve saygılarla. . .


Son Guncelleme: 11 Haziran 2013 09:10
  • Ziyaret: 5812
  • (Suanki Oy 3.3/5 Yildiz) Toplam Oy: 6
  • 1 2
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Ellek ve İlçelik
Kahraman Türk Milleti
Batının Büyük Oyunu (Parçalanmış Ortadoğu)
Terör ve Avrupa
Sevr'den Kobaniye Kürdistan
Bayrak 76 Milyonun Bayrağıdır
Kazanan Ellek Olsun
Ellekli Hemşerim "Televizyonlara Dikkat"
Elle'te Ahlaki Yozlaşma
Ellek' li Kederde ve Sevinçte Birdir
Ellek gençliği sporculukta nerede?
Korku cumhuriyetinden demokratik cumhuriyete
Ellekli Sağlam Yol İstiyor
Ne Kadar Hoşgörülüyüz?
Ellek Belediyeciliği Gelişimin Neresinde?
Gelişimin Farklı Boyutları
Ellek'in gelişen yüzü
Eğitimin beldemize kazandırdıkları