Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Gelişimin Farklı Boyutları

21 January 2013 13:02 Kategori Yazarlar


Ömer Yeşildemir
omer080@gmail.com

Sevgili Ellekhaber okuyucuları daha önceki iki yazımda Elleğimizin son yıllarda eğitim alanında yaptığı atılımın sonuçlarını ve buna bağlı olarak kazanımlarını analiz etmeye çalıştım. Bu sefer beldemizdeki gelişim ve değişimin farklı bir boyutunu ele alacağım.

Beldemizde faaliyet gösteren çeşitli kollara ait esnaflarımız son yıllarda yaptığı başarılı çalışmalar ile sadece beldemize yönelik hizmet vermekle kalmamışlardır. Esnaflarımız Ellek Beldesi sınırları içinde vatandaşlarımıza verdikleri hizmetlerin yanında yakın belde ve köyler, Düziçi, Bahçe ve Osmaniye bölgesi çevresinde de çeşitli alanlarda işler yapmaktadırlar. Ayrıca Ellekli vatandaşlarımızdan bazıları Düziçi ve Osmaniye’de de önemli meslek kollarında esnaflık yapmaktadırlar. Bu esnaflarımız rekabet açısından bir hayli iddialı şekilde çalışmalarını sürdürmektedirler.

Mobilyacılık, marangozluk, mermercilik, oto tamiri, demircilik, elektrik ve su tesisatçılığı gibi önemli alanlarda beldemizin yetiştirdiği nitelikli ustalarımız gayet başarılı şekilde ticari faaliyet yürütmektedirler. Beldemizin yukarıdaki saydığım iş kollarına sahip olması vatandaş olarak da bizler için önemlidir. Örneğin; demircide veya tesisatçıda işimiz olsa başka yerlerde usta aramaya gerek kalmadan beldemizde işlerimizi yaptırabilmekteyiz. Oto ve traktör tamirciliği konusunda merkez mahallesindeki tamir atölyesinde arızaların giderilmesi yetenekli ustamızın marifetiyle mümkün olmaktadır.

Beldemizde yürütülen bu ticari faaliyetler onlarca vatandaşımıza istihdam sağlaması bakımından da önemlidir. Bununla beraber; beldemizin ekonomisine katma değer sağlaması ve dışarıya bağımlılığı da azaltması da bizler için olumlu gelişmelerdir. Bu şekilde kendi içimizden zanaatkârlarda yetişmektedir. Tüm bunları kasabamızın son yıllardaki değişiminin bir başka boyutu olarak düşünebiliriz. Aynı zamanda değişimler bizler için övünç kaynağıdır. Ustaların ve zanaatkârların da kıymetlerininbilinmesi gerekir diye düşünüyorum.

Son Guncelleme: 21 Ocak 2013 13:02
  • Ziyaret: 7873
  • (Suanki Oy 4.1/5 Yildiz) Toplam Oy: 12
  • 3 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Ellek ve İlçelik
Kahraman Türk Milleti
Batının Büyük Oyunu (Parçalanmış Ortadoğu)
Terör ve Avrupa
Sevr'den Kobaniye Kürdistan
Bayrak 76 Milyonun Bayrağıdır
Kazanan Ellek Olsun
Ellekli Hemşerim "Televizyonlara Dikkat"
Elle'te Ahlaki Yozlaşma
Ellek'in geleceği gençler ve çocuklar
Ellek' li Kederde ve Sevinçte Birdir
Ellek gençliği sporculukta nerede?
Korku cumhuriyetinden demokratik cumhuriyete
Ellekli Sağlam Yol İstiyor
Ne Kadar Hoşgörülüyüz?
Ellek Belediyeciliği Gelişimin Neresinde?
Ellek'in gelişen yüzü
Eğitimin beldemize kazandırdıkları