Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellek gençliği sporculukta nerede?

22 April 2013 17:54 Kategori Yazarlar


Ömer Yeşildemir
omer080@gmail.com

Kasabamız nüfusu itibariyle pek de az olmayan bir sayıya sahiptir. Ülkemizdeki çoğu ilçeden dahi nüfusu fazladır. Bununla beraber amatör veya profesyonel sporla ilgilenebilecek genç nüfus potansiyelimiz debulunmasına rağmen Ellek’ in sporculukta hiç iyi konumda olmadığını görüyoruz. Bu durum kasabamız için bir eksikliktir.

Yaşı 55-60’ın üzerinde olan insanlarımızın anlattıklarına göre; günümüzden 30-40 yıl öncelerinde düğünlerde veya başka etkinliklerle ata sporumuz olan güreş müsabakaları yapılırmış. Güreşebilmek için başka köylere hatta ilçelere gidilirmiş. Yakın bölgelerden güreşçiler ilçemize ve beldemize gelirlermiş.

Eskiden Düziçi kaymakamlığının organizasyonu ile köyler arasında futbol turnuvaları düzenlenirdi.Kasabamızdan İyi top oynayan gençler toparlanıp "Ellekspor” adıyla turnuvalara katılırdı. O zamanlar kasabamızda araç sayısı çok azdı. Toplu taşıma aracı pek yoktu. Hiç erinmeden yaya olarak Düziçi’ne maçları izlemek için gidilirdi.

Spor müsabakaları, İnsanlarımız için değişik heyecanlar duyma, başarı ve başarısızlığı yaşamanın yanında stres atma bakımından da önemlidir. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması sağlıklı bir nesil olarak yetişmesi sportif faaliyetler sayesinde gerçekleşir. Bunun için spora ve sportif aktivitelere önem vermek gerekir. Gençlerimizin rahatça spor yapabilecekleri alanlar oluşturmak gençlere önem vermek geleceğimize yapılacak bir yatırım olması bakamından da önemlidir.

Selam ve saygılarla . . .


Son Guncelleme: 22 Nisan 2013 17:54
  • Ziyaret: 8192
  • (Suanki Oy 3.9/5 Yildiz) Toplam Oy: 9
  • 0 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Ellek ve İlçelik
Kahraman Türk Milleti
Batının Büyük Oyunu (Parçalanmış Ortadoğu)
Terör ve Avrupa
Sevr'den Kobaniye Kürdistan
Bayrak 76 Milyonun Bayrağıdır
Kazanan Ellek Olsun
Ellekli Hemşerim "Televizyonlara Dikkat"
Elle'te Ahlaki Yozlaşma
Ellek'in geleceği gençler ve çocuklar
Ellek' li Kederde ve Sevinçte Birdir
Korku cumhuriyetinden demokratik cumhuriyete
Ellekli Sağlam Yol İstiyor
Ne Kadar Hoşgörülüyüz?
Ellek Belediyeciliği Gelişimin Neresinde?
Gelişimin Farklı Boyutları
Ellek'in gelişen yüzü
Eğitimin beldemize kazandırdıkları