Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Korku cumhuriyetinden demokratik cumhuriyete

10 April 2013 08:27 Kategori Yazarlar


Ömer Yeşildemir
omer080@gmail.com

Cumhuriyet, halkın yönetimde egemen olduğu ve kendini yönetecek kişileri yine kendisinin seçtiği yönetim biçimidir. Cumhuriyet yönetiminde insanlar arasında ayrımcılık, kayırmacılık vs. durumlar yaşanmaz, "yaşanmaması gerekir”.

Ülkemizde cumhuriyet kültürünün yerleştirilmesi, yaşam tarzı olarak içselleştirilmesi süreci çok sancılı ve zorlayıcı şekilde gerçekleşmiştir. Bu süreçte halkımızın bazı kesimleri aşağılanmış, hor görülmüş ve dışlanmıştır. Devletin ana organlarını parselleyen ve kritik yetkileri elinde tutan kendini halkın üzerinde gören jakoben (Tepeden İnmeci Baskıcı) karakterli bürokratik yapı cumhuriyeti korumayı bahane ederek halkın büyük kısmını sindirmiş ve dışlamıştır.

Cumhuriyeti korumak uğruna cumhurun yaşam tarzına müdahale etmişler, cumhuru şekillendirmeye çalışmışlar, kendi ideolojileri ve inançları doğrultusunda bir yaşam tarzını benimsetmeye çalışmışlardır. Kendi baskıcı ideolojilerini içselleştiren yaşam tarzı olarak kabul eden insanlara devlet kadrolarında önemli makamlar vermişlerdir. Tüm bunlar yapılırken milletin değerleri ile oynamışlar halkın geleneklerini yozlaştırmaya tek tipleştirmeye çalışmışlardır.

Vatandaşının giyim kuşamı, dini eğitimi ve inancı ile uğraşmışlardır. Kendi ideolojisi dışındaki kitleyi tehlike olarak algılamışlardır. Tüm bunlar toplumda huzurun ve refahın sağlanmasına engel olmuştur. Halka rağmen yapılan icraatlar ve uygulamalar insanları mutsuz etmiştir.

Ancak son yıllarda gelinen süreçte değişen anlayış farklılıklarıyla bu durum düzelmeye başlamıştır. Demokrasi ve insan hakları alanındaki değişme ve gelişmeler halkın daha özgür düşünmesini, daha fazla haklara sahip olmasını, kendisini daha iyi ifade etmesini sağlamıştır.
Kemikleşmiş Jakoben yapının kırılmasıyla devlet üst kadrolarında artık "Anadolu İnsanının” genç evlatları da önemli ölçüde görev almaya başlamışlardır. Tüm bunlar ülkemiz adına sevindirici gelişmelerdir.

Selam ve Saygılarla . . . .


Son Guncelleme: 10 Nisan 2013 08:27
  • Ziyaret: 6880
  • (Suanki Oy 3.3/5 Yildiz) Toplam Oy: 6
  • 0 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Ellek ve İlçelik
Kahraman Türk Milleti
Batının Büyük Oyunu (Parçalanmış Ortadoğu)
Terör ve Avrupa
Sevr'den Kobaniye Kürdistan
Bayrak 76 Milyonun Bayrağıdır
Kazanan Ellek Olsun
Ellekli Hemşerim "Televizyonlara Dikkat"
Elle'te Ahlaki Yozlaşma
Ellek'in geleceği gençler ve çocuklar
Ellek' li Kederde ve Sevinçte Birdir
Ellek gençliği sporculukta nerede?
Ellekli Sağlam Yol İstiyor
Ne Kadar Hoşgörülüyüz?
Ellek Belediyeciliği Gelişimin Neresinde?
Gelişimin Farklı Boyutları
Ellek'in gelişen yüzü
Eğitimin beldemize kazandırdıkları