Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellekli Sağlam Yol İstiyor

17 March 2013 20:44 Kategori Yazarlar


Ömer Yeşildemir
omer080@gmail.com

Otomobille kasabaya ilk girdiğimiz yerden itibaren arabanın kaportasından ses gelmeye başlıyor. Bizi ilk karşılayan çukurlar ya da hendekler oluyor. Hendek ve çukurlara düşmemek için çetin bir mücadeleye girişiyorsunuz. Birkaç yere parça olarak kilit parke taşı döşenmiştir. Oralarda pek sorun yok. Ama geri kalan yerler gerçekten içler acısı halde. 45 yıllık Ellek Belediyeciliğine bu yollar yakışmıyor.

Ellekli daha sağlam ve daha düzgün yollara layık. Artık kötü yollarda gitmekten, çukur ve hendeklere düşmekten bıktık usandık. Arabayla uzak yollardan gelip de kasabaya girdiğimizde; "Gene geldik şu bozuk yollara” diye hayıflanıyoruz. Sitem ediyoruz, bazen kahır ediyoruz. Ama değişmeyen gerçek yollarımız bozuk hala da bozuk.

Yağmur yağar çukurlar oluşur, güneşli günler gelir çukurlara toprak doldurulur, yağmur tekrar yağdığında çukurlardaki topraklar suyla gider, çukurlar tekrar ortaya çıkar, tekrar çukurlara toprak ve çakıl dökülür. Bari çukurluklara sıcak asfalt dökülse diyoruz ama o bile dökülmüyor. Ellek’ te yol sorunu kısır döngü halinde böylece sürüp gidiyor. Ama bir türlü kesin çözüm üretilmiyor – üretilemiyor.

Daha önceki yazılarımda da dediğim gibi bu ve buna benzer sorunlar sadece günümüzde ortaya çıkmamıştır. Eskiden beri gelmektedir. Ama bu sorunlar kökleşmiş diye zaten böyle gelmiş diye ertelemek doğru değildir. Kasaba halkı olarak artık sağlam yollarımıza kavuşalım.

Saygıve selamlarla.. .


Son Guncelleme: 17 Mart 2013 20:44
  • Ziyaret: 7027
  • (Suanki Oy 3.8/5 Yildiz) Toplam Oy: 8
  • 1 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Ellek ve İlçelik
Kahraman Türk Milleti
Batının Büyük Oyunu (Parçalanmış Ortadoğu)
Terör ve Avrupa
Sevr'den Kobaniye Kürdistan
Bayrak 76 Milyonun Bayrağıdır
Kazanan Ellek Olsun
Ellekli Hemşerim "Televizyonlara Dikkat"
Elle'te Ahlaki Yozlaşma
Ellek'in geleceği gençler ve çocuklar
Ellek' li Kederde ve Sevinçte Birdir
Ellek gençliği sporculukta nerede?
Korku cumhuriyetinden demokratik cumhuriyete
Ne Kadar Hoşgörülüyüz?
Ellek Belediyeciliği Gelişimin Neresinde?
Gelişimin Farklı Boyutları
Ellek'in gelişen yüzü
Eğitimin beldemize kazandırdıkları