Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Terör ve Avrupa

13 January 2015 10:26 Kategori Yazarlar


Ömer Yeşildemir
omer080@gmail.com


Fransa’da 18 vatandaşın ölümü ile sonuçlanan terör saldırısı Avrupa’da infial yaratmış Avrupalı devletlerin kenetlenmesine, terörizme karşı birlik olmasını sağlamıştır. En azından böyle bir görüntü ortaya çıkmıştır.


Öncelikle terörün her türlüsü kötüdür ve zararlıdır. Terörün dini, mezhebi, ırkı olmaz. Amaçları itibariyle devletlerin kamu düzenini sarsan, insanlar arasında korku ve karamsarlık yayan insanlık dışı olaylardır.


Devletler terörle mücadele ederken senin teröristin, benim teröristim ayrımı yapmadan mücadele etmeleri gerekirken, bir ülkenin zararlı gördüğü terör grubunu başka ülkeler ve toplumların zararlı görmediği sempati duydukları anlaşılmaktadır. Ülkeler kendi menfaatleri doğrultusunda hareket etmektedirler. Terörün her türlüsüne karşıortak olarak küresel tedbirler alınsa terör barınma imkanı bulamayacaktır.


Son olarak, Fransa’da meydana gelen terör olaylarına verilen tepkilere bakıldığında,30 yıldır terörle mücadele eden ve binlerce insanını kaybeden,sayısız acılar yaşayan, binlerce çocuğun öksüz kalmasına yol açan, binlerce insanının sakat kalmasına neden olan olaylarda ülkemizin yaşadığı acılara karşı Avrupa’nın tepkisi hiç bu kadar olmamıştı.


"Acaba bizim yazılı ve görsel medyamızda olduğu gibi Avrupa Medyası günlerce terör saldırısından bahsedip acımızı paylaştı mı ?” diye düşünmeden edemiyorum. Yoksa bazı devletler bize acıları yaşatan örgüt üyelerini besledi ve korudu mu? Acaba bazı Avrupalı medya kuruluşları devletimiz terörle mücadele ederken devletimizi baskıcı, insan haklarını ihlal eden ve hatta insanları katleden konumda görmediler mi diye düşünüyorum.


Bu arada Başbakanımız büyük devlete yakışan duyarlılıkla Fransa’da teröre karşı birlik yürüyüşüne katılmış ve ülkemizi en üst mercide temsil etmiştir. Umarım bu durum Avrupa’ya ders olur ve bizim terörle mücadelemizde bundan sonra destek olurlar.(?)


Selam ve saygılarla . . .


Son Guncelleme: 13 Ocak 2015 10:26
  • Ziyaret: 5974
  • (Suanki Oy 3.8/5 Yildiz) Toplam Oy: 8
  • 2 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Ellek ve İlçelik
Kahraman Türk Milleti
Batının Büyük Oyunu (Parçalanmış Ortadoğu)
Sevr'den Kobaniye Kürdistan
Bayrak 76 Milyonun Bayrağıdır
Kazanan Ellek Olsun
Ellekli Hemşerim "Televizyonlara Dikkat"
Elle'te Ahlaki Yozlaşma
Ellek'in geleceği gençler ve çocuklar
Ellek' li Kederde ve Sevinçte Birdir
Ellek gençliği sporculukta nerede?
Korku cumhuriyetinden demokratik cumhuriyete
Ellekli Sağlam Yol İstiyor
Ne Kadar Hoşgörülüyüz?
Ellek Belediyeciliği Gelişimin Neresinde?
Gelişimin Farklı Boyutları
Ellek'in gelişen yüzü
Eğitimin beldemize kazandırdıkları