Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellek' li Kederde ve Sevinçte Birdir

15 May 2013 17:29 Kategori Yazarlar


Ömer Yeşildemir
omer080@gmail.com


Kasaba insanımız değişik fikirlere, farklı siyasi görüşlere sahip olsalar da keder ve sevinçlerini paylaşmada birlikteliği sağlama konusunda başarılı bir kültüre sahip. "Kasabamızdaki bir evde cenaze olduğunda yakın akrabası olsun veya olmasın tüm halkımız gayet duyarlı bir şekilde cenaze sahiplerinin acısını paylaşmaktadır.” Onun hüzünlü duygularını ve kederini hissetmekte onlara destek olmaktadırlar. Bu durum kederli ailelerin hüznünü azaltmakta ve onlara moral vermektedir.


"Düğünlerde ve mutlu zamanları paylaşmada da kasaba halkımız başka bölgelere örnek olabilecek şekilde birlikteliği sağlamaktadır.”Düğün yapan aileler giderlerinin önemli kısmını düğüne gelen davetlilerin atkıları sonucu karşılamaktadır. Bu durum dayanışmayı sağlamakta kültürel birlikteliği güçlendirmektedir.


Kasabamız insanı aynı zamanda dini hassasiyetinin getirdiği duyarlılık ile de zor durumda olan kişi ve kurumlara çeşitli vesilelerle yardımlar yaparak dayanışma örneği sergilemektedir. Camilerine sahip çıkmakta, öğrenci kurslarının sağlıklı şekilde varlığını sürdürmesi için fedakârlık yapmakda halkımızın duyarlılığını göstermektedir.


Tüm bunlar Ellek’ in güzelliklerindendir. Ellek’ teki bu dayanışma hiçbir insanı yalnız ve çaresiz bırakmaz. Kasabamızdaki bu dayanışma kültürünün böyle devam etmesini yüce Allah’tan temenni ederim.


Selam ve saygılarla . . .


Son Guncelleme: 15 Mayis 2013 17:29
  • Ziyaret: 6826
  • (Suanki Oy 3.8/5 Yildiz) Toplam Oy: 8
  • 2 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Ellek ve İlçelik
Kahraman Türk Milleti
Batının Büyük Oyunu (Parçalanmış Ortadoğu)
Terör ve Avrupa
Sevr'den Kobaniye Kürdistan
Bayrak 76 Milyonun Bayrağıdır
Kazanan Ellek Olsun
Ellekli Hemşerim "Televizyonlara Dikkat"
Elle'te Ahlaki Yozlaşma
Ellek'in geleceği gençler ve çocuklar
Ellek gençliği sporculukta nerede?
Korku cumhuriyetinden demokratik cumhuriyete
Ellekli Sağlam Yol İstiyor
Ne Kadar Hoşgörülüyüz?
Ellek Belediyeciliği Gelişimin Neresinde?
Gelişimin Farklı Boyutları
Ellek'in gelişen yüzü
Eğitimin beldemize kazandırdıkları