Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Ellek Belediyeciliği Gelişimin Neresinde?

01 February 2013 20:26 Kategori Yazarlar


Ömer Yeşildemir
omer080@gmail.com

Sevgili Ellekhaber okuyucuları;

Elleğimizin son yıllardaki yetişmiş insan profilindeki değişim ve gelişimden, eğitim seviyesinin yükselmesinden, esnaflarımızın kendilerini geliştirmelerinden ve tüm bunların bizler için övünç kaynağı olması gerektiğini daha önce sizlerle paylaşmıştım.

"Ellek ile ilgili yaptığımız analiz ve değerlendirmelerde yukarıda sayılan alanların dışında kasabayı bütün olarak ele alırsak ve kasabanın girişinden çıkışına kadar fiziki görünüm olarak bir değerlendirme yaparsak gelişmişlikten pek söz edemeyiz.

Kasabamızda yukarıdaki gelişimlerin aksine vatandaşın hizmet alanında hak ettiği değerleri alamadığını tespit etmekteyiz.

Ellek’ i ve Ellekli’ yi bilenler tanıyanlar çalışkanlık ve becerilerimizle bizleri tanırlar. Elleğimiz öyle tanınmıştır ki fıkralara bile konu olmuştur.

"Bizim Ellekli’ nin birisi Antalya’ya çalışmaya gitmiştir. Hafta sonu deniz sahilinde dolaşırken bir İngiliz turist ile karşılaşmış. Bizim ki çat pat İngilizce biliyormuş. Birbirlerine nereli olduklarını sormuşlar. İngiliz turist bizimkine sormuş; memleket neresi? Bizimki düşünmüş, şimdi Ellekli’ yim desem bilmez, Düziçili’ yim desem gene bilmez, en iyisi Adanalı’ yım demiş. Bunun üzerine İngiliz turist demiş ki: "Adana Ellek’ in neresine düşüyor”.

Şimdi beldemizin ünü bölge dışına bile taşmışken, beldemizden başka illerde bile bu şekilde söz edilirken acaba aynı insanlar beldemizi fiziki olarak bu halde görseler hayal kırıklığı yaşarlar mı? Bu sorunun cevabı herhalde yaşarlar olurdu. Çünkü değişen ve gelişen Türkiye’ye baktığımızda yakın bölgedeki ilçelere ve beldelerle kıyasladığımızda kasabamızın gerçekten olması gereken durumdan çok gerilerde olduğunu anlarız.

Ellek 1968 yılından itibaren belediye olmuştur. 1968 yılından günümüze kadar tam 45 yıl geçmiştir. Evet tam 45 yıl. Bu yıllar içerisinde kasabaya baktığımızda Ellek şu ihtiyacını artık çözmüştür bu konuda sıkıntısı kalmamıştır diyebileceğimiz bir durum henüz oluşmamıştır.

Bence yukarıda bahsettiğimiz sorunlar yakın zamanımızın ve sadece günümüzünproblemi değildir. 45 yıldan bu yana planlı yatırımlar ve düzenli çalışmalar yapılmamıştır, Birbirini tamamlayacak projeler üretilmemiştir.

İnşallah Beldemiz hak ettiği değerlere ve hizmetlere en kısa zamanda ulaşmaya başlar.Gelişen Türkiye’ye ve ayak uydurur. Ellekli bunun gerçekleşmesini dört gözle beklemektedir.

Selam ve saygılarla . . .

Son Guncelleme: 01 Subat 2013 20:26
  • Ziyaret: 7551
  • (Suanki Oy 3.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 5
  • 0 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Ellek ve İlçelik
Kahraman Türk Milleti
Batının Büyük Oyunu (Parçalanmış Ortadoğu)
Terör ve Avrupa
Sevr'den Kobaniye Kürdistan
Bayrak 76 Milyonun Bayrağıdır
Kazanan Ellek Olsun
Ellekli Hemşerim "Televizyonlara Dikkat"
Elle'te Ahlaki Yozlaşma
Ellek'in geleceği gençler ve çocuklar
Ellek' li Kederde ve Sevinçte Birdir
Ellek gençliği sporculukta nerede?
Korku cumhuriyetinden demokratik cumhuriyete
Ellekli Sağlam Yol İstiyor
Ne Kadar Hoşgörülüyüz?
Gelişimin Farklı Boyutları
Ellek'in gelişen yüzü
Eğitimin beldemize kazandırdıkları