Bulundugunuz sayfa: Ana Sayfa › Haberler

Elle'te Ahlaki Yozlaşma

01 September 2013 19:15 Kategori Yazarlar


Ömer Yeşildemir
omer080@gmail.com


Ahlak ve edep kavramları, insanların hayatındave toplum içerisindeki davranışlar bütünlüğünde önemli bir yere sahiptir. Ahlaki davranışların ve edebin olmadığı bir yerde insanların değeri de olmaz. Kimlik yozlaşması ve çeşitli buhranlar yaşanır.


Yunus emre ahlak ile ilgili güzel bir söz söylemiştir:


"Gezdim Halep ile Şam’ı eyledim ilmi talep, meğer ilim bir hiç imiş illa edep illa edep.”


Eğitim almak, öğrenim görmek insanın iyi bir ahlaka sahip olması için yeterli değildir. Nice diplomalı ve yüksek eğitim almış insanlar var ki birçok değerden ve ahlaki karakterden yoksun olabiliyor. Son yıllarda insanlarımızın eğitim seviyesi ne kadar yükselse de ahlaki değerler o oranda gelişmiyor. Sorumsuz, duyarsız, ilgisiz, dini hassasiyetlerden yoksun insanlarımızın sayısı her geçen gün artıyor.


Ellek Beldemize baktığımızda durum pek farklı değil. Özellikle genç kızların giyim kuşamları ahlaki ve dini hassasiyetlerden gittikçe uzaklaşıyor. Düğünlerde ve çalgılı eğlencelerde kadınlar -erkekler iç içe girmiş adeta birbirlerinden geçmiş şekilde oyunlar oynuyorlar. Sosyal hayatta kız–erkek arasında mesafe kalmamış, kız erkek arkadaşlık ilişkilerinde seviyesizlik gittikçe artıyor.


Tüm bunlarda özentinin çok büyük etkisi var. Gençlerde ahlaki olmayan değerlere karşı özenti var. Gençler oldukları gibi görünmek ve yaşamak yerine benzemeye, uymaya çalışıyorlar. Tüm bunlar da onların kimlik karmaşası yaşamasına neden oluyor.


Aileler ise tüm bunlara tepki vermiyor aksine çanak tutuyor ve önlem almıyor. Aileler dikkatli olmalı. Çocuklarını izlemeli, sorunlarını iyi bilmeli, onları anlamalı, onlarla konuşmalı. İleride telafisi mümkün olmayan sorunlarla karşılaşmamak için bunlara dikkat edilmeli.


Selam ve saygılarla. . .


Son Guncelleme: 01 Eylul 2013 19:15
  • Ziyaret: 6379
  • (Suanki Oy 3.0/5 Yildiz) Toplam Oy: 6
  • 1 1
  • Share on Twitter Share on facebook

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Af Medya’ya aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece “http://www.ellekhaber.com” tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


Yazarın Diğer Yazıları



Ellek ve İlçelik
Kahraman Türk Milleti
Batının Büyük Oyunu (Parçalanmış Ortadoğu)
Terör ve Avrupa
Sevr'den Kobaniye Kürdistan
Bayrak 76 Milyonun Bayrağıdır
Kazanan Ellek Olsun
Ellekli Hemşerim "Televizyonlara Dikkat"
Ellek'in geleceği gençler ve çocuklar
Ellek' li Kederde ve Sevinçte Birdir
Ellek gençliği sporculukta nerede?
Korku cumhuriyetinden demokratik cumhuriyete
Ellekli Sağlam Yol İstiyor
Ne Kadar Hoşgörülüyüz?
Ellek Belediyeciliği Gelişimin Neresinde?
Gelişimin Farklı Boyutları
Ellek'in gelişen yüzü
Eğitimin beldemize kazandırdıkları